Welkom bij Comfort Partners. Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Veelgestelde vragen

Hoeveel elektriciteit produceert een zonnepaneel?

Dat hangt af van de hoeveelheid zonnestraling. Hoe meer de zon schijnt hoe meer zonnestraling er is. Een zonnepaneel bestaat uit wel 60 zonnecellen die serie geschakeld zijn. Daarmee kunnen ze tot 300Watt vermogen leveren. Dit vermogen wordt alleen gehaald wanneer de zon er recht op schijnt (daarom Wattpiek genoemd).

Wanneer is mijn verbruik gelijk aan mijn opgewekte energie?

Eén zonnepaneel van 260Wp produceert ongeveer 240 kWh per jaar. Wanneer u 3.000 kWh per jaar verbruikt heb je dus 13 zonnepanelen van 260 Wp nodig. Als u het verbruik in kWh van uw eigen huishouden weet kunt u dus na gaan hoeveel panelen u nodig hebt om te zorgen dat de opgewekte energie gelijk is aan uw verbruik.

Wat gebeurt er met de ‘teveel’ opgewekte energie?

De opgewekte elektriciteit wordt allereerst gebruikt door de apparaten in uw huis. Wanneer er meer elektriciteit wordt opgewekt dan verbruikt, dan wordt deze extra elektriciteit toegevoegd aan het elektriciteitsnetwerk aan het openbare elektriciteitsnet. Uw eigen elektriciteitsmeter loopt dan terug of registreert de teruggeleverde elektriciteit.

Wat gebeurt er wanneer er lange tijd bijna geen zon is?

Zonnepanelen kunnen ook met weinig zon werken. Het gaat immers om het licht, dus ook bij bewolkt weer zal er energie opgewekt worden. Wanneer de zon schijnt wordt er wel veel meer energie opgewekt! ‘s Nachts verbruiken we natuurlijk ook energie, maar dan schijnt de zon niet. Dit wordt opgelost doordat de energie, die overdag opgewekt is, effectief op te slaan op het elektriciteitsnet. Op deze manier kan u in de nacht gebruik maken van eerder opgewekte energie!

Vermindert de coating de opbrengst?

Nee, een coating kan de opbrengst juist bevorderen. Een coating is een heel dun laagje dat over de zonnepanelen heen zit. Daarbij komt dat de coating ervoor zorgt dat er minder reflectie ontstaat. Door de coating wordt het zonlicht verstrooid en dit zorgt ervoor dat het licht beter op het zonnepaneel komt. Zonlicht wordt dus geabsorbeerd in plaats van gereflecteerd, en dat is wat je wilt voor het beste rendement. De meeste zonnepanelen zijn daarom ook erg donker van kleur zodat ze meer zonlicht absorberen.

Hoe wordt de efficiency van mijn dak berekend?

Het berekenen van de efficiency is eigenlijk onder te verdelen in twee stappen. Als eerste wordt er gekeken naar de grootte van uw dak, en dan vooral naar de grootte van het geschikte deel waar de panelen geplaatst kunnen worden. Heeft u bijvoorbeeld een dakkapel, of een aantal bomen rondom uw huis, dan houden we hier rekening mee d.m.v. het toepassen van onze 3D-omgevingsanalyse in de berekening. Het is immers overbodig en niet verstandig om panelen te plaatsen die hun werk niet optimaal kunnen doen. Uiteindelijk wordt de bruikbare oppervlakte berekend en kunnen we bepalen hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen. Dat brengt ons bij de tweede stap. Hierbij wordt er gekeken hoe de oriëntatie van uw dak is ten opzichte van de zon, en het type dak (plat, schuin). Aan de hand van deze twee aspecten wordt er gekeken hoe efficiënt de zonnepanelen, die op uw dak geplaatst kunnen worden, zullen zijn. Hoe meer uw dak gericht is naar het zuiden en hoe dichter bij de hoek van 36° hoe beter! Wanneer u daadwerkelijk panelen gaat plaatsen is het van belang een expert te laten kijken naar de situatie rondom uw dak!

Ik heb een andere vraag.

Indien u een vraag heeft die niet wordt beantwoord middels de informatie op onze website, kunt u contact opnemen met onze serviceafdeling. Zij staan elke werkdag voor u klaar! U kunt hen bereiken op: 088 - 27 02 107 of via elektrischrijden@comfort-partners.nl