Westwijk warmtepomp wisselweken

Uw oude warmtepomp gaat richting einde levensduur, en nu?

Vanaf nu is het niet meer mogelijk een offerte aan te vragen. Interesse voor vervanging volgend jaar? Vul het formulier in om op de hoogte te blijven. 

We hebben het gezien bij uw Westwijkse buren: na velen defecten en dure reparaties moest de warmtepomp toch vervangen worden. Ze zijn immers al 10 tot 15 jaar oud. De warmtepompen houden het met moeite (en veel lawaai) vol. Ze geven niet genoeg warm water of vallen uit wanneer je ze hard nodig hebt. Toekomstige defecten liggen op de loer. Dus blijven repareren is het misschien niet waard,  maar een nieuwe warmtepomp aanschaffen is een kostbare investering.

Hieronder de vijf belangrijkste redenen om nu die afweging te maken:


 • Reden 1: uw warmtepomp gaat richting einde levensduur

  We zien dat een groot deel van onze klanten in Westwijk hebben afgelopen jaren veel problemen gehad met hun warmtepomp. Die problemen resulteren in dure reparaties. Bovendien doet het volgende defect zich snel daarna weer aan. De warmtepompen uit die tijd gaan immers ook slechts 10 - hooguit 15 - jaar mee. Uiteindelijk loont het niet meer om die dure reparaties uit te blijven voeren, maar is een efficienter model neerzetten voordeliger.

 • Reden 2: subsidie is hoger dan ooit, maar gaat harder dan ooit

  Nog nooit was de ISDE subsidie zo hoog (subsidie voor verduurzaming). Voor een geschikt type warmtepompen voor uw woning is die zelfs vrijwel verdubbeld naar een indicatieve subsidie €4200* voor dit model! Echter ging de pot nog nooit zo hard: in het eerste kwartaal is er al meer aangevraagd dan de helft van heel 2021. En met de huidige energieprijzen is de verwachting dat aanvragen blijven binnenstromen. Uiteraard helpen we graag met alle informatie voor het aanvragen van deze subsidie, zodat u die tijdig en correct in kan dienen.

 • Reden 3: voorkom toekomstige prijsstijgingen, profiteer met uw buren

  Al voordat de inflatie steeg en oorlog in Oekraïne begon, kampte onze sector met grote prijsstijgingen als gevolg van een groot tekort aan mankracht en materialen. Door deze roerige tijd is de verwachting dat dit blijft stijgen. Profiteer nu mee van de voordelige offerte die we bieden, omdat we ook die van uw buren vervangen en toch al in de wijk aanwezig zijn.

 • Reden 4: risico om in de kou te zitten

  De tekorten in materiaal zorgen niet alleen voor prijsstijgingen, maar ook veroorzaken ze zeer lange levertijden. Zo zagen we afgelopen winter al woningen waar de warmtepomp uitviel en dus urgent een nieuwe nodig hadden, terwijl de levertijd van een nieuwe inmiddels oploopt tot wel 20 weken. Wees er op tijd bij in de zomer, zodat u zeker een warme woning heeft in de winter. Als de warmtepomp dan kapot gaat, kunnen we geen snelle vervanging garanderen.

 • Reden 5: we hebben een beproefde oplossing voor uw wijk

  Door uw kleine trapkast en het moeten aansluiten op de collectieve bron, zijn de mogelijkheden voor typen warmtepompen beperkt. Na goed marktonderzoek hebben een betaalbaar én betrouwbaar type gevonden dat hier past, goed runt en die al een aantal maal geïnstalleerd. Een bewezen formule dus!


Hoe ging het proces in zijn werk?

Afgelopen zomer waren we aanwezig in Westwijk. Dagelijks vervingen we warmtepompen. In één dag koppelen we de oude warmtepomp los, plaatsen we de nieuwe warmtepomp en regelen we die in.

1. Offerte aanvragen

Vanaf nu is het mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen. Voor al uw vragen zijn we uiteraard beschikbaar. Blijf in contact via onderstaande offerte aanvraag-pagina.

2. Afspraak plannen

Bij akkoord op deze offerte, plannen we met u de wisseldag wanneer het uw agenda past.

3. De wisseldag!

In één dag halen we de oude warmtepomp eruit en zetten we de nieuwe erin, inclusief inregeling en systeemuitleg aan u.

4. Subsidie aanvragen

Als de installatie is afgerond, krijgt u snel daarna de factuur en onze hulp om de subsidie tijdig en correct in te vullen.

Geef nu uw interesse aan voor volgend jaar

Vanaf nu is het niet meer mogelijk een offerte aan te vragen. Om op de hoogte te blijven, klik op de knop hieronder om uw gegevens in te vullen.

Geen interesse en geen post meer ontvangen?

Verkeerd geadresseerd of al uw warmtepomp laten ontvangen? We horen het graag. Klik op onderstaande knop om geen post of mail meer ontvangen.

Veelgestelde vragen

Er is momenteel niets mis met mijn warmtepomp, waarom zou ik het dan nu vervangen?

Zo'n dure investering doen, terwijl er nu niets aan de hand (lijkt) te zijn, voelt misschien wat gek, maar het is om te voorkomen dat u in de winter in de kou zit. De Westwijkse warmtepompen uit die tijd blijken 10, met geluk 15 jaar mee te gaan, hetzij met vele defecten die om dure reparaties vragen. Nu heeft u de kans om de vervanging te doen in de zomer als er geen haast bij is. Als de warmtepomp in de winter kapot gaat - wanneer een nieuwe warmtebron dus urgent is - kunnen wij niet garanderen dat we het snel kunnen vervangen: de levertijden lopen immers al op tot 15-20 weken. Bovendien heeft onze sector te maken met hoge prijsstijgingen. Dus hoeveel het kost om een warmtepomp aankomende winter te vervangen weten we niet, behalve dat het zeker duurder is. 

Welk type warmtepomp installeren jullie en waarom?

In de offerte geven we meer informatie over welk type warmtepomp we gekozen hebben. We hebben dit type gekozen na uitgebreid marktonderzoek met fabrikanten en marktexperts naar typen die goed zouden passen in de Westwijkse woningen. Na het afwegen van een aantal opties, hebben we gekozen voor dit type omdat een efficiënt, betrouwbaar en super stil model is. Door de kleine trapkast waar de warmtepomp staat, en als u wel dezelfde minimale comfort thuis wil, zijn de opties beperkt. Zo zijn tegenwoordig water-water warmtepompen voor een collectieve bron namelijk een stuk groter dan 10 jaar geleden. Dit type warmtepomp is slechts een aantal centimeters groter. Bovendien moet de nieuwe warmtepomp wel bereikbaar blijven om onderhoud te plegen (en u wilt vast in uw trapkast ruimte over houden voor uw spullen). Als deze ruimte er niet is, resulteert het in veel extra kosten tijdens de onderhoudsperiode.

Ondanks zijn geringe grootte, levert de warmtepomp voldoende vermogen voor alle onderzochte Westwijkse woningen, zonder te veel elektriciteit te gebruiken (mede door zijn regulerende systeem). Bovendien is het state-of-the-art model voorzien van een gebruiksvriendelijk touchscreen paneel om het te bedienen, en met een desktop en mobiele app te downloaden via iOS of Google Play.

Bij de offerte voegen we de brochure van het type warmtepomp, voor ook meer technische informatie.

Hoe zit het met die SDE subsidie? Wanneer krijg ik dat en om hoeveel geld gaat het?

SDE subsidie is een subsidie van het rijk om je woning te verduurzamen, waaronder de aanschaf van een nieuwe warmtepomp ook valt. . De indicatieve subsidie op deze installatie bedraagt € 4.200,- . Aanvragen kan u vrij eenvoudig zelf doen en wij helpen u met de documenten en aan te leveren gegevens. De subsidie dient u in nadat het apparaat geinstalleerd is en u de factuur ontvangen heeft, daarna heeft het rijk 13 weken om goed te keuren. 

Ik heb geen onderhoudscontract bij Comfort Partners, kan ik wel mee doen met deze actie?

Uiteraard kan dat. Samen zullen we kijken naar uw andere onderhoudscontract. Daarna gaat het proces hetzelfde zoals met alle andere buren. Na de vervanging kan u een onderhoudscontract bij ons afsluiten. Dit onderhoud is van belang voor de garantie op uw nieuwe warmtepomp. Of u sluit dit af bij uw oude onderhoudspartij, dat kan natuurlijk ook. 

Tot wanneer loopt deze actie en kan ik een offerte aanvragen?

De actie voor de zomer van 2022 is gesloten. Meedoen volgende zomer? Vul uw gegevens in via het webformulier en blijf op de hoogte van eventuele acties volgend jaar.