Vrouwen in de techniek zijn van harte welkom

Op dit moment is er heel veel vraag naar technici en die vraag zal alleen maar toe gaan nemen.

Deze vraag kan niet alleen opgevuld worden met mannen, er zijn gewoon meer vrouwen nodig. Door de digitalisering er ook steeds meer banen vrij in de techniek die geschikt zijn voor vrouwen. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker voor vrouwen om in de techniek te gaan werken.

Comfort Partners verwelkomt graag méér vrouwen in de techniek.

Een goede balans tussen mannen en vrouwen kan de productiviteit en creativiteit verhogen. Dat de bouw- en installatiebranche een geweldige uitdagende omgeving is voor veel vrouwen, blijkt wel uit de verhalen van de collega's. We stimuleren groei, zowel op persoonlijk vlak als inhoudelijk. Hiervoor heeft TBI een eigen leerportaal met een breed aanbod aan opleidingen. Alle medewerkers zijn hierbij aangesloten. Alle kansen dus voor vrouwen bij Comfort Partners.

We vragen Janet, Anne, Tia, Esther, Riet, Stephanie, Sophie en Monique waarom zij de voorkeur geven aan een baan bij Comfort Partners. 

Deze vrouwen werken overal binnen de organisatie; van werkvoorbereider tot QHSE manager.

Hai, Ik ben Anne Elsinga en werkzaam HR adviseur bij Comfort Partners (en Croonwolter&dros). Ik werk nu 3,5 jaar bij TBI, waarvan bijna 2 jaar voor Comfort Partners. Voordat ik bij TBI begon was ik Relatiebeheerder bij een grote verzekeraar. Dit was ontzettend leuk, maar was niet wat ik mijn hele leven wilde blijven doen. Ik ben in die periode gaan omscholen richting HR en in dit vakgebied uiteindelijk ook terecht gekomen.

"Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling van werkzaamheden, maar die werkzaamheden hebben wel allemaal te maken met mensen. Ik kan op een dag alle lagen uit de organisatie spreken, waarbij ik dus de hele dag moet schakelen en dat maakt het uitdagend."

Geen mens is het hetzelfde en de dingen waarmee we zitten ook niet, dus uitdagingen kom ik iedere dag tegen. Ik wil zaken graag oppakken, zodat iedereen er tevreden mee is. Dat is soms lastig, maar door uit te leggen waarom ik iets doe, hoop ik dat zo goed als mogelijk te bereiken. Daarnaast zitten we ook nog eens in een veranderende organisatie wat het ook spannend houdt. Ik vind het prettig om eerst zelf naar oplossingen en ideeën te kijken, maar gelukkig heb ik ook fijne collega's binnen Comfort Partners waar ik goed mee kan overleggen.

Door wie laat jij je inspireren?

Ik laat mij vooral inspireren door alles dat en iedereen die ik dagelijks tegenkom. Een pakkende opmerking vanuit een monteur, leuke kleding die ik zie bij een voorbijganger, of de kracht die een goede presentatrice als Eva Jinek uitstraalt, overal valt inspiratie uit te halen!

Hoe hou jij je kennis up to date?

Ik hou van leren en zoek daarom geregeld naar mogelijkheden om kennis op te doen. Binnen TBI gebruik ik hiervoor het TBI Leerportaal, waar leuke korte veelzijdige e-learnings op staan, waar iedereen wat aan heeft. Tijdens Corona heb ik ook veel webinars gevolgd over verschillende onderwerpen, zoals hoe we omgaan met Corona in onze sector, maar ook over onderwerpen binnen mijn vakgebied HR. Online is er veel informatie te vinden, dus gelukkig hoeft dit virus onze persoonlijke ontwikkeling niet in de weg te staan. Maar ik vind het zelf nog steeds het prettigs om te leren door met mensen in gesprek te zijn over hoe zij iets aanpakken, aan collega’s heb je heel veel.

Welke ontwikkeling heb je bij Comfort Partners doorgemaakt?

Ik ben begonnen als HR assistent en mocht vrij stel al de stap naar mijn droombaan maken, HR adviseur. Ik ben van mening dat als je wil, kan en je beste beentje voor zet er binnen TBI en dus ook bij Comfort Partners van alles mogelijk is. Ik leer nog iedere dag van iedereen om mij heen. Als ik dat gevoel niet meer heb, is het tijd voor een nieuwe stap. Maar daar ben ik nog lang niet!

Wat raad jij andere vrouwen in de techniek aan?

Zelf vind ik het fijne aan werken in de techniek dat we met een groot aantal mannen werken. Die zeggen toch vaker waar het op staat en dan weet je maar waar je aan toe bent. Ik denk dat vrouwen in de techniek hun ‘mannetje’ moeten kunnen staan en dus sterke vrouwen zijn.

Blijf vooral in deze sector werken, want we moeten wel een klein beetje dat evenwicht behouden.