Collega's aan het woord

Veelgestelde vragen

Algemeen

Ik wil een nieuwe ketel, wat moet ik doen?

Welke ketel voor u geschikt is wordt natuurlijk bepaalt door uw persoonlijke wensen en uw woonsituatie. Comfort Partners kan u hierbij uitgebreid adviseren. U kunt een afspraak maken met een van onze deskundige medewerkers.
Klik hier voor een vestiging bij u in de buurt. Ook komen wij op uw verzoek bij u thuis voor een onafhankelijk advies en een offerte op maat. Heeft u al een offerte van iemand anders? Dan is het altijd zinvol om deze te laten vergelijken met onze offerte.

Naar boven

Waar moet een nieuwe cv geplaatst worden?

Een cv-ketel wordt meestal op zolder of in een geschikte bergruimte geplaatst. De gesloten cv-ketel is echter overal te plaatsen door zijn fluisterstille werking en zijn mooie uiterlijk. Een cv-ketel mag uit veiligheidsoverwegingen nooit in een vochtige ruimte of op plaatsen waar het kan vriezen geïnstalleerd worden.

Welk vermogen moet mijn cv-ketel hebben?

Het vermogen, lees de 'grootte' van de ketel, wordt door een aantal variabelen bepaald: de inhoud van het huis en de eventuele isolatie, uw stookgedrag, uw warmwaterbehoefte en de toekomstige gebruiksverwachting. Met behulp van het oude gasverbruik en de warmwaterwensen kunt u al een aardige inschatting maken van de grootte van de ketel. Maar bedenk tevens wat de toekomstige belasting van de cv-ketel zal zijn.

 • Is er een gezinsuitbreiding op komst?
 • Zijn er plannen om het huis te verbouwen?

Een voordeel van een modulerende cv-ketel is, dat een te grote uitvoering geen extra stookkosten voor uw cv met zich meebrengt. Wel profiteert u van het extra warmwatercomfort. Het modulerende karakter van een cv-ketel maakt dit mogelijk

Waarom is onderhoud zo belangrijk bij moderne cv-ketels?

In moderne cv-ketels zitten meer componenten dan in (oudere) conventionele cv-ketels. Net als de moderne auto uitgerust is met meer technische snufjes dan zijn voorlopers. Een ketel maakt per jaar zo'n 3000 à 4000 bedrijfsuren. Een auto heeft dan al 250.000 km gelopen en is mogelijk aan vervanging toe. Uw ketel wilt u nog 15 keer zo lang mee laten gaan. Alleen met gebruik van duurzame materialen als roestvaststaal, keramiek en long life componenten en deskundig onderhoud is dit te realiseren. Comfort Partners is een STEK-gecertificeerde installateur en voert deze werkzaamheden graag voor u uit.

Hoe sluit ik een onderhoudsabonnement af?

Met een onderhoudsabonnement van Comfort Partners zit u er warmpjes bij. Voor storingen zijn wij voor u beschikbaar 24 uur per dag, 7 dagen in de week. En u bent verzekerd van deskundig onderhoud, zodat uw toestel optimaal en veilig blijft werken. Wilt u een onderhoudscontract afsluiten of wilt u informatie? Klik hier!

Kan ik een nieuwe ketel huren?

Ja dat kan, Comfort Partners biedt u een aantal mogelijkheden om uw installaties te kopen of te leasen. Leasen is een relatief jong begrip in ons land, dat haar bekendheid vooral dankt aan het fenomeen ‘lease-auto’.

Naast een financiële oplossing biedt een leaseovereenkomst extra zekerheden, zoals verzekeringen, verlengde garanties en/of onderhoud. Bij een leasecontract 'koopt' u in een tijdsbestek van 3 of 5 jaar een toestel van Comfort Partners. U betaalt maandelijks een vast, laag bedrag. Service en onderhoud zijn hierbij inbegrepen. Als zich in de leaseperiode een probleem voordoet, dan zullen wij dit gratis verhelpen.

Na afloop van de leaseperiode is het toestel uw eigendom. Meer informatie? Klik hier!

Hoe

Hoe betrouwbaar is een cv-ketel?

Heel eenvoudig: een cv-ketel is betrouwbaar als er weinig (mechanische) onderdelen in zitten, want die kunnen defect raken. Tegenwoordig zijn veel onderdelen vervangen door moderne elektronica, waardoor storingen tot een minimum worden gereduceerd. Mocht dat toch het geval zijn, dan voorkomt de zelfbeschermende computertechniek extra schade en een koud huis.Bovendien zorgt de modulerende eigenschap van de cv ketel ervoor dat hij maar zeer weinig hoeft te schakelen en alle onderdelen rustig draaien. Ook dit komt de levensduur van de ketel ten goede.

Hoe sluit ik een onderhoudsabonnement af?

Met een onderhoudsabonnement van Comfort Partners zit u er warmpjes bij. Voor storingen zijn wij voor u beschikbaar 24 uur per dag, 7 dagen in de week. En u bent verzekerd van deskundig onderhoud, zodat uw toestel optimaal en veilig blijft werken.Wilt u een onderhoudscontract afsluiten of wilt u informatie? Kijk dan onder "Contact", of onder "Particulieren" op de website van de vestiging bij u in de buurt.

Hoe moet ik ontluchten?

Stap 1: Draai alle radiatorkranen open en laat de cv minimaal 10 minuten werken. Zet de thermostaat op de laagste stand en haal de stekker van de cv uit het stopcontact. Wacht minimaal 5 minuten.

Stap 2: Ontlucht alle radiatoren, werk va n de laagst gelegen radiator naar de hoogst gelegen ra diator. Plaats een doeklopvangbakje onder de radiatorkraan; Draai met de ontluchtingssleutel de kraan open, de lucht ontsnapt; Zodra er water uitkomt dient u de kraan dicht te draaien. Herhaal deze stap voor alle radiatoren .

Stap 3: Steek de stekker van de cv in het stopcontact. Wacht 5 minuten.

Stap 4: Controleer de waterdruk op de cv. Een druk van 1,5 bar tot 2,0 bar is gangbaar. Raadpleeg uw gebruiksaanwijzing voor de juiste druk. Bevindt de waterdruk zich onder de 1,5 bar, dan is bijvullen nodig . Als de waterdruk in orde is, draai dan de radiatoren die u niet gebruikt dicht.

Als u deze procedure regelmatig moet herhalen, dan kan dit duiden op een lekkage. Neem dan contact met ons op.Kijk hiervoor onder "Contact", of onder "Particulieren" op de website van de vestiging bij u in de buurt.

Hoe moet ik bijvullen?

Stap 1: Haal de stekker van de ketel uit het stopcontact. Draai (in dien gesloten) de radiatoren open (tegen de klok in).

Stap 2: Bevestig de vulslang op de waterkraan. Laat de slang voorzichtig vollopen (houd uw duim op het andere uiteinde) en sluit daarna de waterkraan.

Stap 3: Sluit het andere uiteinde van de vulslang aan op de vulkraan van de ketel. Draai de waterkraan en de vulkraan van de ketel geheel open.

Sluit de vulkraan van de ketel en de waterkraan bij een waterdruk van 1,5 bar tot 2,0 bar. Verwijder de vulslang en stop de stekker van de cv in het stopcontact. Wacht 5 minuten. Als u bovenstaande stappen regelmatig moet herhalen, kan dit duiden op een lekkage/defect.

Als u deze procedure regelmatig moet herhalen, dan kan dit duiden op een defect expantievat of een lekkage. Neem dan contact op met ons op.Kijk hiervoor onder "Contact" op de website van de vestiging bij u in de buurt

Heeft u handige tips om energie te besparen?

 • Laat deuren niet onnodig openstaan.
 • Laat de zon ongehinderd naar binnen schijnen.
 • Laat de ruimte rond cv-radiatoren zo veel mogelijk vrij.
 • Sluit de schoorsteenklep van de open haard als die niet brandt.
 • Sluit ’s avonds de gordijnen of de jaloezieën.
 • Ventileer uw huis regelmatig, het beste doet u dat 24 uur per dag. Het opwarmen van een droge woning kost minder energie dan van een vochtige woning.
 • Verwarm alleen kamers die u gebruikt. Pas tijdens de vorstperiode wel op voor bevriezing.
 • Houd de verwarming aan in de ruimte met de kamerthermostaat.
 • Houd de deuren dicht van de kamer met de thermostaat.
 • Zet de thermostaat lager als u overdag weggaat en op de laagste stand als u lang weggaat (bij vorst niet onder de tien graden).
 • Met de thermostaat één graad lager bespaart u al op uw verwarmingskosten.
 • Zet de thermostaat een uur voor het slapen gaan lager (bij vorst niet lager dan tien graden).
 • Draai ’s morgens de thermostaat niet ineens naar twintig graden. Vaak is zeventien graden eerst al voldoende.
 • Maak brede vensterbanken ongeveer 10 centimeter boven de radiatoren en laat de gordijnen hangen tot op de vensterbank.
 • Breng radiatorfolie achter de radiatoren aan.
 • Zorg dat de brievenbus niet open staat, breng zo mogelijk een brievenbus-borstel aan.
 • Maak de kieren dicht bij ramen, deuren, de aansluiting van het dak op de muren en tussen kozijnen en muren. Laat wel de ventilatieroosters open.
 • Isoleer de cv-leiding in ruimten die u niet hoeft te verwarmen, zoals onder de vloer en op zolder. Dit geldt ook voor warmwaterleidingen.
 • Zorg voor een goede afdichting van het kruipluik en van de doorvoer van leidingen die uit de kruipruimte komen.
 • Zet na het stookseizoen de thermostaat op de laagste stand.
 • Doof ’s zomers de waakvlam van de cv-ketel, gashaard of gevelkachel.
 • Schakel zo mogelijk een permanent draaiende cv-pomp ’s zomers uit, maar laat hem wel eens per maand even draaien om vastzitten te voorkomen.
 • Laat uw cv-ketel, kachel en geiser een onderhoudsbeurt geven door een erkend installateur.
 • Regelmatig onderhouden apparaten zijn niet alleen veilig, maar ook zuiniger. 

Hoe zit het met de levensduur van moderne cv-ketels?

In de moderne cv-ketels zitten meer componenten dan in conventionele cv-ketels. Net als de moderne auto uitgerust is met meer technische snufjes dan zijn voorlopers. Een ketel maakt per jaar zo'n 3000 à 4000 bedrijfsuren. Een auto heeft dan al 250.000 km gelopen en is aan vervanging toe. Uw ketel wilt u nog 15 keer zo lang mee laten gaan. Alleen met gebruik van duurzame materialen en vakkundig onderhoud is dit te realiseren.

wat

Ik wil een nieuwe ketel, wat moet ik doen?

Welke ketel voor u geschikt is wordt natuurlijk bepaalt door uw persoonlijke wensen en uw woonsituatie. Comfort Partners kan u hierbij uitgebreid adviseren. U kunt een afspraak maken met een van onze deskundige medewerkers.
Kijk hiervoor onder "Contact", of op de website van de vestiging bij u in de buurt. Ook komen wij op uw verzoek bij u thuis voor een onafhankelijk advies en een offerte op maat. Heeft u al een offerte van iemand anders? Dan is het altijd zinvol om deze te laten vergelijken met onze offerte.

Wat is het verschil tussen een open en een gesloten cv-ketel?

Een open cv-ketel zuigt de zuurstof die nodig is voor de verbranding aan uit het vertrek waar de ketel geplaatst is. Een nadelig bijverschijnsel daarvan is een koude tochtstroom. Bij een gesloten ketel is dat niet het geval, omdat het direct in verbinding staat met de buitenlucht. De voordelen van een gesloten ketel zijn de grotere veiligheid (brandgevaar en koolmonoxyde-vergiftiging ), geen koude luchtstroom en ruimtewinst door een compactere uitvoering. 

Wat is moduleren en welk voordeel biedt het?

Moduleren betekent dat de ketel hard kan branden als er veel warmtevraag is en zachtjes kan branden als er weinig warmtevraag is. Een vergelijking doet zich voor met de marathon; deze wordt altijd gewonnen door de meest constante hardloper. Sprinten, stoppen, sprinten, stoppen en weer sprinten kost meer energie dan rustig het hele stuk in een keer uitlopen. De cv-ketel brandt daar waar het mogelijk is zachter en bespaart dus aardgas. Een cv-ketel moduleert tussen 16% en 100% van zijn vermogen, en dat is uniek. Bovendien wordt de levensduur van de onderdelen verlengd omdat de ketel minder frequent aan en uit schakelt. Maar ook het wooncomfort heeft baat bij de modulatie. Temperatuurschommelingen blijven achterwege en het geleidelijk verwarmen voorkomt vervelend getik in radiatoren en buizen.

Wat is het voordeel van een modulerende pomp?

Een modulerende pomp houdt rekening met de hoeveelheid water die door de radiatoren en de leidingen getransporteerd kan worden. De pomp brengt dus de juiste hoeveelheid warm water naar de radiatoren. Het hinderlijke geruis bij de radiatorkranen blijft hierdoor achterwege. Bovendien gaat een modulerende pomp efficiënter om met elektriciteit. 

Wat is het verschil tussen Verbeterd Rendement (VR) en Hoog Rendement (HR)?

Het rendementspercentage geeft aan hoeveel aardgas er omgezet wordt in effectieve warmte. De rest gaat verloren tijdens de verbranding. Bij een Verbeterd Rendement wordt meer dan 83% van het aardgas effectief omgezet in warmte. Een Hoog Rendement ketel haalt zelfs meer dan 90%.

Wat is het voordeel van een moderne klokthermostaat?

Moderne klokthermostaten kunt u voorprogrammeren, zodat u de centrale verwarming niet meer handmatig aan of uit hoeft te zetten. Resultaat: het huis is comfortabel warm wanneer u 's-ochtends opstaat en bij het slapen gaan vergeet u nooit meer de thermostaat lager te zetten. Dat doet de klokthermostaat voor u. De klokthermostaat maakt het mogelijk dat de cv-ketel vanuit de huiskamer volledig bediend kan worden. De communicatie tussen de klokthermostaat en de cv-ketel, zorgt voor een optimale afstemming van de ketel op de actuele behoefte. Bovendien staat u allerlei handige informatie ter beschikking. Zo kunt u bijvoorbeeld zien of het water moet worden bijgevuld. Als u de ketel uitbreidt met een buitenvoeler kunt u via de thermostaat de buitentemperatuur aflezen. Daarnaast is er een automatische zomer-/wintertijd schakeling. Ook zijn de teksten van eventuele storingen op het display afleesbaar.

Wat is een weersafhankelijke regeling en het voordeel daarvan?

Een weersafhankelijke regeling biedt extra wooncomfort. In de praktijk betekent dat: geen temperatuurschommelingen in huis en de mogelijkheid om met behulp van thermostatische kranen de temperatuur in de verschillende vertrekken onafhankelijk van elkaar te regelen. Wat de winterse weersomstandigheden ook zijn, binnen blijft de temperatuur altijd constant. Bovendien gebeurt dit met een minimum aan energie. De cv-ketel garandeert dus een laag aardgasverbruik.

Wat is het voordeel van een zonneboiler in combinatie met een cv-ketel?

Een zonneboiler zorgt ervoor dat de woning zoveel mogelijk door gebruik van zonne-energie verwarmd wordt. Op het moment dat er voldoende zonlicht aanwezig is, wordt de zonneboiler automatisch verwarmd. Ontbreekt het zonlicht, dan zal de cv-ketel de zonneboiler bijverwarmen. De zonneboiler zorgt voor een groot warmwatercomfort welke tegen een zo beperkt mogelijk gebruik van aardgas wordt verwarmd. 

Wat kan ik zelf doen en wanneer schakel ik een installateur in?

Er zijn een aantal dingen die u makkelijk zelf kunt doen zoals het ontluchten en het bijvullen van de installatie, controleren of de waakvlam brand, of de stekker van de ketel in het stopcontact zit, en of uw thermostaat goed staat afgesteld.
Het is erg vervelend als uw cv-installatie en radiatoren herrie maken. Een belangrijke oorzaak van deze vervelende geluiden is lucht in de leidingen en de radiatoren. Zeker als het borrellende geluiden betreft, ligt het voor de hand dat dit door lucht komt. En hieraan is snel wat te doen. In zes stappen kunt u zelf uw cv-installatie ontluchten. Verhelpt dit niet de klacht? Neem dan contact met ons op. Kijk hiervoor onder "Contact" of op de website van de vestiging bij u in de buurt.

Ik hoor geruis in de leidingen of radiatoren, wat is er aan de hand?

De oorzaken hiervoor kunnen verschillend zijn. Meestal staat er dan te veel druk op de leidingen waardoor het water als het ware te veel door de leidingen geperst wordt en hierdoor ontstaat ruis. De oorzaak kan een beginnende verstopping zijn. Maar een enkele keer kan het ook zo zijn dat de koppeling van een nieuwe ketel op een oud leidingnetwerk problemen geeft. In beide gevallen kunt u het beste uw installateur inschakelen om de problemen op te lossen. Kijk hiervoor onder "Contact" op de website van de vestiging bij u in de buurt. 

Ik hoor vervelend getik in de leidingen, wat is er aan de hand?

Metaal krimpt en zet uit door afkoeling en verhitting. Dit kan er voor zorgen dat leidingen en de beugels waarin de leidingen zijn vastgezet gaan tikken. En aangezien de cv-installatie werkt als een soort van klankkast, kan dit geluid daardoor versterkt worden.Soms is er een oplossing te vinden door het beter vastzetten of stellen van de leidingen of het klemmen van de leidingen in plafonds of muren te verhelpen. Echter is er veel overlast dan kunt u het beste een professionele installateur inschakelen om naar de problemen te kijken. Kijk hiervoor onder "Contact" op de website van de vestiging bij u in de buurt.