Twee nieuwe woontorens op Driemasterlocatie in Leiderdorp

Projectinformatie

Project De Driemaster
Locatie Leiderdorp
Opdrachtgever Ballast Nedam
Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

Bron: Rijnhart Wonen en unity.nu

Voor opdrachtgever Ballast Nedam verzorgt Comfort Partners de volledige installaties in de complexen zoals water, sanitair en HWA, CV voor vloerverwarming vanaf de stadsverwarmingset, WTW en elektra in de woningen en de algemene ruimten.

De Driemasterlocatie ligt op de hoek van de Engelendaal en de Vronkenlaan in Leiderdorp. In samenwerking met Syntrus Achmea en Philadelphia gaat Rijnhart Wonen hier sociale huurwoningen bouwen. In week 46 starten wij onze werkzaamheden in een getrapte bouwplanning wat inhoud dat we in beide complexen tegelijk aan het werk zijn op verschillende verdiepingen. 

Woongebouwen De Jonker en De Ridder

Ballast Nedam bouwt in opdracht van Rijnhart Wonen bouwblok “De Jonker” en voor opdrachtgever Amvest RCF Custodian B.V.  bouwblok “De Ridder” . Woongebouw De Jonker bestaat uit 49 diverse sociale huurwoningen verdeeld over acht woonlagen. In woongebouw De Ridder worden 49 vrije sector huurwoningen gebouwd, verdeeld over negen woonlagen. Beide woontorens liggen aan het water en hebben een robuuste uitstraling. De voorbereiding en realisatie is in handen van Ballast Nedam West. De voorbereidingen voor het bouwrijp maken zullen binnen enkele weken starten. De oplevering van de woningen zal naar verwachting eind 2020 zijn.

Duurzaam bouwen

Deze kwalitatief hoogwaardige appartementen zijn gasloos en worden aangesloten op de stadswarmte van NUON. Tevens worden de appartementen voorzien van zonnepanelen op het dak. Door de bouw van deze energiezuinige woningen is Leiderdorp weer een stapje dichterbij de duurzaamheidsdoelstellingen.

Bronnen en fotomateriaal: Rijnhart Wonen, Ballast Nedam, unity.nu