Transformatie Laan van Meerdervoort - Den Haag

Projectinformatie

Project Transformatie Laan van Meerdervoort 55
Locatie Den Haag
Opdrachtgever Koopmans Bouwbedrijf - Stichting Rabobank Pensioenfonds
Architect KOW Concepts Design Development, Den Haag

Toegevoegde waarde in de samenwerking 


Comfort Partners streeft naar het hoogste afwerkings- en serviceniveau. Waar nodig wijzen wij elkaar op verbeteringen. We vullen Koopmans aan met specialistische kennis en hebben het vermogen om effectief samen te werken. We denken in optimalisaties en kansen. Wij zijn gewend om in een bouwcombinatie projecten te realiseren. Dit hebben we in het verleden bewezen door samen spraakmakende projecten te realiseren.
Onze manier van samenwerking zorgt ervoor dat we elkaar versterken en dat we het optimale resultaat behalen. We zijn transparant en prijsbewust en denken
vanuit de driehoek eindgebruiker – opdrachtgever – bouwteam. 

Comfort Partners heeft de beschikking over professionele realisatieteams. Hierdoor kunnen wij een optimale doorlooptijd tijdens de bouw garanderen.
 

Met een lengte van maar liefst 5.800 meter is zij de langste laan van Nederland, de Laan van Meerdervoort. Het is een karakteristieke laan, met haar oorsprong in 1875. De heer Dekker was destijds eigenaar van een oude hoeve, net buiten de Haagse Singelgracht. De laan heette aanvankelijk dan ook het Dekkerslaantje en bestond uit niet veel meer dan een zandpad. Tussen 1875 en 1960 groeide het zandpad uit tot een laan van formaat en werd de nieuwe naam de Laan van Meerdervoort; genoemd naar die oude hoeve. De Laan van Meerdervoort is soms smal en dan weer breed en statig en kent een groot aantal markante gebouwen.

Het kantoorgebouw op nummer 55 is er daar één van. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd in  opdracht van de Arabian-American Oil Company een fraai kantoorpand ontworpen door architect J.W. Janzen. Dit gebouw staat nu aan de vooravond van een grote transformatie. Van kantoor naar appartementen. Het belooft een prachtig complex te worden, waarin 85 appartementen worden gehuisvest. De voor het gebouw zo kenmerkende en exclusieve uitstraling blijft behouden.

Laan van Meerdervoort - Comfort Partners