Sfeervolle twee-onder-een-kapwoningen in nieuwbouwwijk de Markiezaten

Projectinformatie

Project Meander in wijk de Markiezaten
Locatie Bergen op Zoom
Opdrachtgever BAM Wonen
Architect Benedict Kraus

Bron: BAM Wonen

BPD Ontwikkeling en BAM Wonen hebben in mei de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 79 woningen in Meander Noord fase 2 in Bergen op Zoom. In fase 2 worden 44 koopwoningen en 35 vrije sector huurwoningen gerealiseerd in de nieuwbouwwijk de Markiezaten, een unieke woonwijk in Bergen op Zoom. De woningen zijn gelegen in een groene omgeving met het centrum van Bergen op Zoom binnen handbereik.

Comfort Partners verzorgt voor de 79 de woningen het installatiewerk voor de vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp.

De Meander Noord fase 2

De woningen uit de BAM Wooncollectie kenmerken zich door een traditionele Oud-Hollandse uitstraling met stijlvolle details, naar een ontwerp van architect Benedict Kraus. De gevels zijn afwisselend in rood/bruine baksteen en wit uitgevoerd, wat de wijk een gevestigde uitstraling geeft. Het groene binnenhof en het water aan de rand van het plangebied maken deze woonomgeving ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar meer ruimte, zonder het comfort van dagelijkse voorzieningen te hoeven missen.

Koopwoningen

Het woningaanbod bestaat uit twee verschillende woningtypen, allebei uitgerust met een lucht/water warmtepomp en zonnepanelen.  Toekomstige kopers hebben de keuze uit diverse indelingsvarianten en uitbreidingsmogelijkheden, waardoor de woning geheel naar wens kan worden ingedeeld. BAM Wonen start naar verwachting eind 2020 met de bouw van de 44 koopwoningen. De bouwtijd bedraagt circa een jaar.

Persoonlijk wonen

Kopers krijgen de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Homestudios. Dit experience center inspireert en faciliteert toekomstige bewoners om persoonlijk én met gemak van een nieuw huis, hun thuis te maken. Samen met een persoonlijke woonadviseur worden persoonlijke voorkeuren besproken, om zo de woning geheel naar wens af te maken en indien gewenst (volledig) woonklaar op te laten leveren.

Huurwoningen

In juni start BAM Wonen met de bouw van de 35 huurwoningen die ondergebracht worden in het huurfonds van BPD Woningfonds. Het betreft twee typen rijwoningen in traditionele Oud-Hollandse stijl.

De Markiezaten

De ontwikkeling van Meander Noord fase 2 is onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling van De Markiezaten. De twee belangrijkste uitgangspunten van BPD Ontwikkeling zijn 'Actief' en 'Buitenleven'. Dat betekent dat groen, water en ruimte centraal staan in deze nieuwbouwwijk, gecombineerd met een ruime keuze aan voorzieningen en goede bereikbaarheid van de wijk.  

Bron: BAM Wonen

  • Bron: BAM Wonen

  • Bron: BAM Wonen

  • Bron: BAM Wonen

  • Bron: BAM Wonen

  • Bron: BAM Wonen

  • Bron: BAM Wonen