Renovatie als oplossing

Renovatie 216 woningen Reimerswaalbuurt

Projectinformatie

Project Renovatie 216 woningen Reimerswaalbuurt
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Ymere

De huurwoningen in de Reimerswaalbuurt zijn toe aan een opknapbeurt. Omdat Ymere de woningen betaalbaar wil houden voor haar huidige en toekomstige huurders, kiest Ymere voor renovatie in plaats van sloop en nieuwbouw. Samen met Dura Vermeer werkt Comfort Partners als co-maker aan deze projectmatige woningverbetering.

De renovatie wordt uitgevoerd in twee fases. De renovatie van de eerste 216 woningen is na de zomer van 2018 gestart. De renovatie van de overige 270 woningen start naar verwachting een jaar later.

Verbetering van het wooncomfort

Comfort Partners is, als co-maker warmte en comfort, verantwoordelijk voor de volledige cv-installaties en de rookgasafvoerkanalen aan de gevel. De cv-ketels worden in geprefabriceerde balkonkasten gemonteerd. Om de huidige vocht- en schimmelproblematiek tegen te gaan, worden alle 216 woningen voorzien van mechanische ventilatie en centrale verwarming. Daarnaast worden de woningen beter geïsoleerd en kunnen de bewoners een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en een nieuw toilet uitkiezen.

Bewoners denken mee

Voor de start van het project zijn de bewoners van de 216 woningen uitgebreid geïnformeerd en hebben zij de kans gekregen om mee te denken over de uitvoering van de werkzaamheden. In overleg met deze huurders heeft woningcorporatie Ymere alle bewoners stadsvernieuwingsurgent gemaakt. Dit betekent dat zij binnen een jaar, met voorrang, via WoningNet naar een andere sociale huurwoning in de regio Amsterdam kunnen zoeken. Huurders die dit niet willen, kunnen terugkeren naar hun gerenoveerde woning. Zij zullen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden in een wisselwoning verblijven. Daarnaast krijgen alle reguliere huurders een goede verhuiskostenvergoeding.