ZEN-woningen

Realisatie ZEN-woningen Nieuw Weideveld

Projectinformatie

Project Realisatie ZEN-woningen Nieuw Weideveld
Locatie Bodegraven
Opdrachtgever BAM Wonen

Boven Reeuwijk en Gouda, ten zuidoosten van Alphen aan den Rijn en ten westen van Woerden, ligt Bodegraven. Aan de rand van dit pittoreske dorp, op de grens tussen landelijk en stedelijk gebied, ontwikkelt zich een levendige wijk met een dorps karakter. In opdracht van BAM Wonen werkt Comfort Partners hier aan de realisatie van 59 verschillende type woningen. In al deze woningen zorgt Comfort Partners voor de volledige CV-installaties.

ZEN-woningen met een comfortabel binnenklimaat

In Nieuw Weideveld betekent wonen in het groen ook écht groen wonen. De gemeente en alle betrokken partners hebben voor Nieuw Weideveld hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. De woningen worden gebouwd als ZEN-woningen: Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoningen. Dit zijn woningen met een lage energierekening, maar vooral ook woningen die comfortabel zijn om in te wonen. Stil, goed geïsoleerd, aangenaam op tempratuur en met een gezond binnenklimaat. Door middel van energetische maatregelen, zoals een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning en plaatsing van zonnepanelen, zorgt Comfort Partners ervoor dat de woningen een EPC-normering hebben van 0,26.

Gasloos

Bij Comfort Partners werken we graag mee aan projecten die gasloos wonen mogelijk maken. Ook Nieuw Weideveld wordt volledig gasloos opgeleverd. Hiermee sluit het project wederom aan op de duurzaamheidsambities van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, die zich met het ‘Actieplan Klimaatneutraal’ volledig richt op de verduurzaming van de bebouwde omgeving. Ook het terugdringen van het gasverbruik is daarin opgenomen.

Samenwerking met de bouwer

Comfort Partners heeft al langere tijd een goede samenwerking met BAM Wonen. Samen hebben wij al meerdere (ZEN-)woningen gerealiseerd. Benieuwd wat Comfort Partners voor u kan doen? Neem contact op met een vestiging bij u in de buurt.