Aardbevingsbestendige realisatie

Realisatie 698 studentenwoningen, Hoogeweg Groningen

Projectinformatie

Project Realisatie 698 studentenwoningen Hoogeweg
Locatie Groningen
Opdrachtgever Geveke Bouw
Architect INBO Architecten
Looptijd mei 2018 - december 2019

Borghese Real Estate en Urban Developers hebben een studentencomplex ontwikkeld van 74 meter hoog. Het ontwerp van INBO Architecten vormt een nieuwe eyecatcher voor de stad Groningen. In de gevel van de hoogbouw is een schilderij van de bekende Groningse schilder H.N. Werkman verwerkt.

Het complex

Het U-vormige complex heeft een binnentuin die aansluit op het Reitdiep. In de binnentuin zijn sportveldjes gemaakt voor de studenten en in de plint is ruimte voor lichte horeca. De locatie ligt op loopafstand van de Zernike campus, waar de universiteit en Hogeschool gevestigd zijn en op loopafstand van de winkels in de wijk Reitdiephaven. De woningen zijn 20 tot 40 vierkante meter groot. Op de bovenste verdieping bevinden zich twee-laagse woningen met een schitterend uitzicht over de stad en ommelanden. 

Installaties

Comfort Partners verzorgt, als vaste partner van Geveke Bouw, de volledige elektrische- en de werktuigkundige installaties in de 698 studentenwoningen en de bijgelegen algemene voorzieningen. Het gebouw is in overleg met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ontworpen. Comfort Partners zet zich, samen met alle bouwpartners, in om aardbevingsbestendig te bouwen. Naar verwachting wordt het complex in december 2019 opgeleverd.