Realisatie het Carré

Projectinformatie

Project Realisatie 66 woningen het Carré
Locatie Ede
Opdrachtgever BAM Wonen
Looptijd 2019

In Ede werkt Comfort Partners in opdracht van BAM Wonen aan de realisatie van 68 woningen. In de nieuwe wijk Carré woon je in het dynamisch hart van ENKA. Het is één van de vier wijken met een geheel eigen identiteit. Gezellige straatjes, pleintjes en doorkijkjes versterken het goede gevoel van sociale cohesie. Met je buurman drink je een koffie op een bankje voor jouw nieuwe huis. De monumenten liggen om je heen. Ze zorgen voor sfeer en geven een knipoog naar de tijd van toen.

Vorm geven aan het Carré

De carrémuur is een van de 8 overgebleven monumentale onderdelen op het ENKA terrein in Ede. Hij geeft letterlijk vorm aan het Carré. Deze muur vormt de basis van dit unieke project. Achter de bestaande gevel, die in ere wordt hersteld, komen 66 woningen. Typerend bij dit project zijn de unieke kwaliteiten van de monumentale Carremuur en de industriële uitstraling. Zo woon je in een nieuw huis achter een gevel met historie en wordt voortgebouwd op de geschiedenis van het Carré.

Industrieel verleden
Het Enka-terrein ontwikkelt zich van een voormalig fabrieksterrein naar een bijzondere locatie voor wonen, werken en recreëren. Het woongebied, gelegen aan de oostkant van Ede, ligt in een bijzondere setting aan de rand van de Veluwe met diverse historische elementen, die verwijzen naar het industriële verleden van het Enka-terrein.

Verbetering van de energieprestaties

De woningen zijn voorzien van verschillende middelen om de energieprestaties van de woningen te verbeteren. Comfort Partners is bij dit project verantwoordelijk voor de volledige CV-installaties. Deze installaties worden aangesloten op de stadsverwarming van de gemeente Ede. De warmte die bij de stadsverwarming gebruikt wordt, is afkomstig uit biomassa. Deze biomassa wordt omgezet naar bio-energie, waardoor de woningen en het water in de woningen verwarmd kunnen worden. Hierdoor zorgen we voor een vermindering van de CO2-uitstoot en geven wij, samen met onze partners, invulling aan onze ambitie om duurzame woningen te creëren.

Samenwerking met de bouwer

Comfort Partners heeft al langere tijd een goede samenwerking met BAM Wonen. Samen hebben wij al meerdere nul-op-de-meter-woningen gerealiseerd. Benieuwd wat Comfort Partners voor u kan betekenen? Neem contact op met een vestiging bij u in de buurt.