Dorps, sfeervol en helemaal nieuw

Realisatie 108 woningen Hoef en Haag

Projectinformatie

Project Realisatie 108 woningen Hoef en Haag
Locatie Vianen
Opdrachtgever Bam Wonen

Dorps, sfeervol en helemaal nieuw. Dat is Hoef en Haag, een nieuwbouwplan van 1800 woningen tussen Vianen en Hagestein. Comfort Partners is in de huidige fases van dit project verantwoordelijk voor de volledige CV-installaties van 108 woningen.

Het ontwerp

Het ontwerp van Hoef en Haag is geïnspireerd op het dorpse karakter van vestingstadjes en de lintbebouwing in de omgeving. Het ontwerp is tot stand gekomen n.a.v. zorgvuldig onderzoek en uitgebreide gesprekken met een denktank van mogelijke bewoners en geïnteresseerden. 

Het resultaat

1 hecht dorp met 3 verschillende sferen en wijken: Het Dorpshart, De Erven en Het Lint. Elk met een eigen identiteit: compact en levendig in Het Dorpshart, waar ook de voorzieningen zijn. Voor wat ruimte en groen ga je naar De Erven. En in Het Lint vind je een authentieke, lange dorpsstraat met klinkers, waar je vrijheid en ruimte ervaart.

Samenwerking met de bouwer

Comfort Partners heeft al langere tijd een goede samenwerking met BAM Wonen. Samen hebben wij al vele woningen gerealiseerd. Benieuwd wat Comfort Partners voor u kan betekenen? Neem contact op met een vestiging bij u in de buurt.

1.800 woningen

Hoef en Haag groeit komende jaren hard, want inmiddels zijn er 600 woningen gerealiseerd, in aanbouw of verkocht. In Hoef en Haag worden in totaal 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen. In de wijk ‘Het Dorpshart’ bouwt LEKSTEDEwonen momenteel 27 ruime eengezinswoningen in Oud-hollandse stijl met een hedendaags comfort en ruime achtertuinen. Deze vierkamerwoningen hebben een woonoppervlakte van 114 m2 en zijn bestemd voor meerpersoonshuishoudens (vanaf 2 personen).  Op die manier zijn de woningen bereikbaar voor huishoudens uit verschillende inkomensgroepen en zorgt LEKSTEDEwonen voor betaalbare huren.
In voormalige gemeente Vianen staan ruim 6.000 woningzoekenden ingeschreven bij WoningNet, waaronder bijna 4.000 starters op de woningmarkt. Ed de Groot (directeur-bestuurder): “Tijdens de verhuur van de eerdere huurwoningen in Hoef en Haag (drie projecten) ontvingen wij ruim 3.000 reacties. Wonen in Hoef en Haag is populair, want bij ieder project ontvangen wij meer reacties. Wij verwachten dat ook nu veel woningzoekenden reageren. Wij willen lokaal woningzoekenden kunnen helpen en zo ook de doorstroming binnen Vianen bevorderen. Daarom maken wij gebruik van een regeling in de Huisvestingsverordening gemeente Vijfheerenlanden en worden 17 van de 27 woningen met voorrang toewijzen aan lokaal woningzoekenden.”
Lokaal woningzoekenden zijn inwoners van Vianen, Hoef en Haag, Everdingen, Hagestein en Zijderveld. Kandidaten die aan de voorrangsregeling voldoen, krijgen voorrang op de overig woningzoekenden: iedereen mag dus reageren op de woningen.


De woningen zijn ontworpen door architect Benedict Kraus en worden gebouwd door BAM Wonen. Sinds oktober 2019 wordt er gebouwd en de oplevering is voor de zomer van 2020.