Prachtige appartementen in Amersfoort

Projectinformatie

Project Rondine Hogekwartier
Locatie Amersfoort
Opdrachtgever Lithos Bouw

Bron: Hogekwartier.nl

De ontwikkeling van het Amersfoortse Hogekwartier is onderdeel van het plan 'Amersfoort Vernieuwt'. Het leven in de wijken op veel gebieden prettiger maken, dat is de ambitie. De 184 woningen, verdeeld over twee woontorens aan het Valleikanaal, bieden plek aan een diverse groep nieuwe bewoners. Samen met betrokken partijen heeft Lithos zeventig koopappartementen in de woontoren De Rondine ontwikkeld en gebouwd. Naast de Rondine staat een tweede woontoren; Cadenza met 114 vrije sector huurappartementen voor Altera.

In opdracht van Lithos bouw & ontwikkeling heeft Comfort Partners de complete W-installaties voor de 184 appartementen verzorgd.

Aan Hogekwartier worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats is hiervoor gesloopt. Het viaduct is gerealiseerd en de bouw van woningen is in volle gang. Het sportcomplex Amerena is in april 2018 opgeleverd. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

Hogekwartier is verbonden met het stedelijk vernieuwingsprogramma Amersfoort Vernieuwt.

Via de link zijn Timeviewers van hetHogekwartier te bekijken. Klik op de link hieronder om live de activiteiten op Het Hogekwartier Veld 2, Veld 5 en Veld 6 te bekijken. Je kunt ook terug gaan in de tijd om de geschiedenis te zien.