Kerkehout

Projectinformatie

Project Kerkehout
Locatie Wassenaar
Opdrachtgever Bouw- en aannemingsbedrijf Schouten B.V.

Panagro heeft in samenwerking met Wassenaarse Bouw stichting project 29 woningen Kerkehout ontwikkeld aan de Wouterstraat te Wassenaar. Het complex bestaat uit 29 eengezins woningen waarvan 12 koopwoningen. Comfort Partners heeft in opdracht van Panagro de energie opwekking en afgifte systeem turnkey gerealiseerd.

De collectieve installatie is in een aan de woningen grenzende ruimte gerealiseerd van ca 20m2. De warmte wordt geleverd door een warmtepomp installatie welke is gekoppeld aan een koude warmteopslag systeem in de bodem. Hiervoor zijn op een tussenafstand van ca 75 m een tweetal bronnen geboord van 70m diepte. Natuurlijke koeling wordt geleverd door bronsysteem zonder koelmachines. Het warm tapwater voor de woningen wordt voorverwarmd door warmtepompen. Na verwarming en pieklast verwarming door gas CV ketels.

Het complex is voorzien van een duurzame energie installatie. De woningen zijn voorzien van een laag temperatuur verwarming systeem voor verwarmen en koelen (vloerverwarming/koeling).