Hybride Warmtepompen

De Alliantie en Comfort Partners bundelen hun krachten om voorop te lopen op het gebied van duurzaam wonen. Als vooraanstaande woningcorporatie zet de Alliantie zich in om een voortrekkersrol te vervullen in duurzaamheid. Samen met Comfort Partners zijn zij verantwoordelijk voor de installatie van 150 hybride warmtepompen in Almere Haven. 

Hoofdrolspelers in dit duurzame project zijn Martin-Jan van de Vuurst (Manager Groei & Innovatie bij Comfort Partners) en Klaas Koelewijn (de Alliantie). Klaas benadrukt het belang van lage energielasten voor prettig en betaalbaar wonen. Het doel? Jaarlijks 900 bestaande woningen voorzien van een warmtepomp. Een ambitie waar ze met volle inzet aan werken! 

Comfort Partners heeft al 150 hybride warmtepompen geïnstalleerd in Almere. Martin-Jan voegt toe dat ze waardevolle ervaring hebben opgedaan met B-label woningen met platte daken, waar voldoende ruimte was voor de buitenunit. Deze expertise helpt hen bij het plaatsen van warmtepompsystemen in woningen waar dit complexer is. En dat is nog niet alles: dit jaar, 2024, streven ze naar de installatie van maar liefst 1.000 warmtepompen. 

Laten we samen bouwen aan een duurzame toekomst! Zie het volledig artikel in de Koppeling, een uitgave van Wasco.

Stuur project door