Hotel Mixx-inn

Projectinformatie

Project Hotel Mixx-inn
Locatie 's-Gravenhage
Opdrachtgever Haag Wonen

Woningcorporatie Haag Wonen heeft het voormalig bejaardenhuis Vijverzicht in Den Haag getransformeerd tot Mixx-Inn.

In het nieuwe Vijverzicht krijgen voornamelijk jong volwassenen, waaronder jongeren in opleiding, bijzondere doelgroepen (zoals begeleid wonen en gehandicapten) en vroegtijdige schoolverlaters de mogelijkheid te wonen en zich te ontwikkelen zodat ze een betere positie krijgen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. Gehandicapten en psychiatrische patiƫnten, die nu nog niet in staat zijn om zelfstandig te wonen, maar wel de potentie hebben, krijgen hier de kans zich zodanig te ontwikkelen, dat zij later dat wel kunnen.

Bewoners met verschillende achtergronden worden niet in aparte afdelingen geplaatst, maar door elkaar, zonder van elkaars achtergrond af te weten (behalve als ze dat natuurlijk elkaar vertellen). Dankzij onderlinge contacten en gezamenlijke activiteiten in De Plint van het gebouw kunnen de gasten zich aan elkaar optrekken: "de magic mix", zoals dat wordt genoemd.

Het verblijf is kortstondig; maximaal een jaar. Naast 135 woonunits wordt op de benedenverdieping (De Plint) ruimte geboden voor kleinschalige projecten.