Duurzame appartementen Westerwal Groningen

Projectinformatie

Project Westerwal
Locatie Groningen
Opdrachtgever Friso Bouwgroep

Foto: Friso Bouwgroep

Op het voormalige Enceha-terrein in Groningen realiseert Friso Bouwgroep in opdracht van Van Omme & De Groot 171 huur appartementen en 22 ruime eengezinswoningen. Comfort Partners gaat in opdracht van Aannemingsmaatschappij Friso de appartementen voorzien van de elektrotechnische installatie, CV- en Loodgietersinstallatie en de all-electric WKO.

Duurzaam gebouwd

In het appartementengebouw komen twee- en driekamerappartementen. De appartementen variëren in grootte van ca. 48 tot 87 m2 en worden voorzien van individuele WKO-systemen en PV-panelen, waarmee een EPC=0 wordt behaald.

 

Foto: Friso Bouwgroep

Vlak langs kanaal Hoendiep en op fietsafstand van het Groningse centrum ontwikkelt Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers de energieneutrale wijk Westerwal. Het hier te realiseren complex met 171 huurappartementen voor het middensegment is verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op termijn op zich gaat nemen. De twee partijen tekenden onlangs de koopovereenkomst en gelijktijdig werd tussen Vesteda en Friso Bouwgroep een turn-key aannemingsovereenkomst getekend.

Bron: Westerwal