Duurzaamheid belangrijk bij herontwikkeling van De Wijert-Noord in Groningen

Projectinformatie

Project De Wijert
Locatie Groningen
Opdrachtgever Trebbe
Architect Architectenbureau Team 4

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de herontwikkeling van De Wijert-Noord in Groningen

Samen met Team 4 Architecten, installatieadviesbureau VIAC en installateur Comfort Partners heeft Trebbe een toekomstbestendig plan ontwikkeld. De vervangende nieuwbouw omvat 271 appartementen en 14 grondgebonden woningen. De appartementen zijn verdeeld over vijf gebouwen. De rijwoningen omvatten twee blokken van zeven woningen. De opgenomen plattegronden maken dat de woningen toegankelijk zijn voor verschillende doelgroepen.

Duurzaamheid is  een belangrijk thema binnen deze herontwikkeling. De woningen krijgen een warmtepomp voor verwarming én koeling en voldoen aan BENG. Ook voor natuurinclusiviteit is er ruimte. Zo worden er nestkasten opgenomen in de appartementencomplexen.

Bron: Trebbe

Toekomstbestendig en duurzaam

De Huismeesters startte in het voorjaar van 2020 met woningverbetering van in totaal 152 woningen. Daarnaast worden 222 woningen en 77 garageboxen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De sloopwerkzaamheden starten in augustus 2021. In het nieuwe plan is plek voor 271 appartementen en 14 eengezinswoningen. De nieuwbouw start - naar verwachting - januari 2022.

Sije Holwerda, directeur-bestuurder bij woningcorporatie De Huismeesters en Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe tekenden de Design & Build overeenkomst voor de nieuwbouw van 285 woningen in De Wijert-Noord.

Antje de Groot-Schuttert, Trebbe: “Wij zijn ons er zeer bewust van dat deze opgave onderdeel is van een grotere herontwikkeling die de hele wijk betreft. Wij hebben deze opdracht opgepakt met het Groninger architectenbureau Team 4. Het is gelukt om een duurzaam en toekomstbestendig plan te ontwerpen met plattegronden die geschikt zijn voor veel verschillende huurders. We hebben in het ontwerp rekening gehouden met de situering van de woningen die zorgt voor levendigheid op de binnenterreinen voor de bewoners en de buurt. Wij zijn er trots op dat De Huismeesters ons het vertrouwen geeft de herontwikkeling van deze cultuurhistorische wijk en een nieuw thuis voor de huurders tot een succes te maken.”

Bron: Trebbe