Duurzaam en energiezuinig wonen in Laurierkwartier Utrecht

Projectinformatie

Project Laurierkwartier
Locatie Utrecht
Opdrachtgever BAM Wonen
Architect Faro Architecten

Bron: a.s.r. real estate

Het Laurierkwartier bestaat uit 97 huurwoningen (middenhuur en vrije sector huur) waarvan het grootste gedeelte in het middeldure huursegment met appartementen in diverse groottes, grondgebonden woningen en woningen aan een dek waaronder wordt geparkeerd. In totaal komen er 50 appartementen en 47 grondgebonden woningen.

Comfort Partners mag in opdracht van BAM Wonen het installatiewerk verzorgen voor de 47 grondgebonden woningen.

Het Laurierkwartier is een zeer duurzaam en energiezuinig plan dat onder meer tot uitdrukking komt door een energieprestatiecoƫfficiƫnt (EPC) lager dan 0 en een GPR-score hoger dan 8.

Kenmerken voor het Laurierkwartier is een stedelijk, gesloten bouwblok, bestaande uit verschillende panden met een nadrukkelijke verticale geleding in de gevels. Het hoekpand, gelegen op de kruising tussen de Laurierweg en de Rijnkennemerlaan, heeft een markante uitstraling door zowel zijn architectuur als door de functie van hoofdentree met een prominente trap richting de binnentuin. Het ontwerp van de woningen is van Faro architecten.

Alle woningen hebben een royaal terras of tuin en grenzen aan een prachtige gemeenschappelijke binnentuin. Een plek waar ruimte is om elkaar te ontmoeten, samen te eten, te tuinieren, te spelen, te bewegen, of te genieten van de zon en het groen. De binnentuin is een ontwerp van Flux, landscape architecture. De inrichting van de binnentuin zorgt ervoor dat het Laurierkwartier klimaatadaptief is, onder andere door waterberging, beperken van de hittestress en het stimuleren van de biodiversiteit.

Bron: Nieuwbouw in Utrecht

Bron: a.s.r. real estate