De Trezoor

Projectinformatie

Project De Trezoor
Locatie Groningen
Opdrachtgever Ontwikkelingscombinatie IMA

Het project De Trezoor ligt in het hart van Groningen en maakt deel uit van het bijzondere woongebied Ciboga. Ciboga is gelegen aan de Bloemsingel aan de rand van het historisch stadscentrum van Groningen. Trezoor telt 20 stadswoningen en 27 appartementen.

Trezoor telt 20 stadswoningen en 27 appartementen. Samen vormen ze een markante driehoek rond een groen binnenhof.

De architect nam dit binnenhof als startpunt voor zijn ontwerp. Hij ontwierp Trezoor als het ware van binnen naar buiten. De helft van de woningen kreeg daarom de hoofdentree in het binnengebied en de andere helft aan de buitenkant, de straatkant.
Daardoor kent het wooncomplex geen achter- of voorkant en zo ontstond het hart van Trezoor: een gevarieerde, moderne 21e eeuwse stadshof. In dit stadshof kunnen de bewoners verblijven of medebewoners ontmoeten. Het project ligt in een verkeersluw, groen ingericht gebied.

De bewoners en bezoekers van Trezoor en de gehele wijk Ciboga kunnen hun auto's parkeren in een ondergrondse garage.

In de tweede helft van de 20e eeuw was het gebied in gebruik als Circusterrein en Bodenterrein en stond er een Gasfabriek. Vandaar de naam Ciboga.

Het project Trezoor en het woongebeuid Ciboga is een project van Ontwikkelingscombinatie IMA. IMA is een samenwerking tussen ING Real Estate, Moes Bouwgroep en AM Wonen.