30 energiezuinige woningen Meerstad Groningen

Projectinformatie

Project 30 woningen Meerstad
Locatie Groningen
Opdrachtgever Heijmans Woningbouw Noord
  • Bron: Busch-Jaeger

  • Bron: Busch-Jaeger

Meerstad is een prachtig groene wijk in Groningen. Een woon- en recreatiegebied van ruim 2.500 hectare met het Woldmeer als kloppend hart. Een meer om zomers in te zwemmen en te varen en ‘s winters op te schaatsen. Meerstad hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zowel op het gebied van energie als ecologie. Met energiezuinige en gasloze woningen en uiteraard het vele groen. Watertuin bestaat uit 30 rij- en halfvrijstaande woningen. Gelegen op het laatste plekje aan het water in Meeroevers. 

Het Project van de 30 woningen Meerstad is een vervolg op de realisatie van de eerder opgeleverde 46 woningen Meerstad dat voortkomt uit een goede samenwerking met Heijmans. 

Milieuvriendelijk wonen

De woningen van Watertuin zijn door Comfort Partners uitgerust met een lucht-water-warmtepomp die het huis op een milieuvriendelijke manier verwarmt (standaard vloerverwarming in de hele woning). Daarmee zijn de woningen dus niet alleen comfortabel, maar dragen ze ook bij aan een beter milieu en wordt er bespaard op de energiekosten.

Comfortabel wonen

De bewoners kunnen kiezen voor het systeem Slim Wonen, van Busch-Free@Home, de gebruiksvriendelijke app, die van je smartphone of tablet een afstandsbediening voor je huis maakt. Het systeem maakt het mogelijk om op afstand met je smartphone of tablet alvast de verlichting aan de zetten als je toch wat langer van huis blijft of alvast de verwarming aan te zetten zodat het lekker warm is al je thuis komt. De woningen worden hiervoor uitgevoerd met het Busch-Free@Home pakket van Busch-Jaeger

De woningen zijn volledig voorzien van vloerverwarming door TBI onderneming WTH.

  • Bron: Watertuin Meerstad

  • Bron: Watertuin Meerstad

  • Bron: Watertuin Meerstad

Alle projecten

Lees meer