100 duurzame huurwoningen op Landgoed Wickevoort in Cruquius Haarlemmermeer

Projectinformatie

Project Wickevoort Cruquius
Locatie Haarlemmermeer
Opdrachtgever BAM Wonen

Wonen in Wickevoort

AM en SPF Beheer hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van honderd nul-op-de-meter (NOM) eengezinswoningen in de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius (gemeente Haarlemmermeer). SPF Beheer koopt de woningen aan in opdracht van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. De woningen zijn alle bestemd voor de verhuur (vrije sector). De bouw is in handen van BAM Wonen en is in juni 2020 van start gegaan. Naar verwachting worden de eerste woningen in september 2021 opgeleverd.

Comfort Partners zorgt in dit project voor de installatie van de vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp.

De overeenkomst betreft honderd nul-op-de-meter eengezinswoningen met een woonoppervlakte van circa 125 m2, die worden gerealiseerd in twee deelplannen in de eerste fase. Bij NOM-woningen zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans, inclusief het gebruik van huishoudelijke apparaten.

Het gebied kenmerkt zich door veel bestaand en nieuw groen, ruimte en heeft een grote  waterpartij. De bestaande natuur wordt zoveel mogelijk behouden. In totaal worden de komende jaren circa 750 woningen gerealiseerd op Landgoed Wickevoort.

Duurzaamheid
Op het landgoed neemt duurzaamheid een belangrijke plaats in. Niet alleen bij de woningen, maar ook in de voorzieningen. Zo worden de woningen uitgevoerd als Nul-op-de-meter of met een EPC = 0. Daarnaast komen er allerlei  voorzieningen zoals een duurzame boerderij, ‘Hoeve Wickevoort’, een boerderijwinkel, kleinschalige horeca, pakjeshub bij de toegangen  van de wijk, elektrische deelauto’s en - fietsen, eigen Wickevoort’s deelgereedschap en mooie wandelroutes. Alle toekomstige bewoners zijn straks automatisch lid van de beheervereniging Landgoed Wickevoort en kunnen hierdoor initiatieven ontplooien voor en meebeslissen over het beheer en de voorzieningen.

Bron: BAM Wonen

Klik op de foto voor de website 'Wonen in Wickevoort'