De beste installaties

"We zijn een bedrijf in ontwikkeling en werken er hard aan om onze dienstverlening en projecten elke dag te verbeteren."

We maken vandaag kennis met Tia van der Sluis, QHSE manager bij Comfort Partners en stellen haar een paar vragen. 

Na mijn opleiding Technische Bedrijfskunde ben ik voornamelijk werkzaam geweest als Project Manager voor grote Offshore constructie projecten. Na een paar uitstapjes in de luchtvaart en bij PostNL ben ik in April 2019 bij Comfort Partners terecht gekomen.

  • Wat vind jij het leukste aan je werk?

We zijn een bedrijf in ontwikkeling en werken er hard aan om onze dienstverlening en projecten elke dag te verbeteren. Dat geeft mij energie. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en er heerst een fijne sfeer onder de collega’s om samen te werken en het samen elke dag weer een beetje beter te doen. Vooral op het gebied van veiligheid maken we mooie stappen met elkaar en zijn we ons er steeds beter van bewust dat veilig werken ontzettend belangrijk is.

  • Welke uitdagingen kom je tegen in je werk? Hoe los je deze op?

Mijn uitdaging is soms: hoe bereik ik iedereen en hoe krijg ik alle Comfort Partners collega’s betrokken? We werken landelijk, zelfstandig en nu ook nog voor een groot deel vanuit huis. We hebben verschillende communicatiemiddelen maar zien elkaar niet altijd dus hoe kunnen we elkaar goed geïnformeerd houden over wat er speelt? Juist nu we zoveel gave initiatieven nemen en ook heel veel resultaten bereiken. Tenslotte doen we dit allemaal samen. Iedereen draagt een steentje bij in het succes.

  • Door wie laat jij je inspireren?

Ik heb veel mogen reizen, zowel voor werk als prive. Ik haal mijn inspiratie uit wat ik in andere landen en culturen geleerd heb. Vooral de gastvrijheid en vriendelijkheid naar onbekende mensen is mij bijgebleven als iets heel positiefs. In de Nederlands (werk)cultuur zijn wij hier toch meer gesloten in.

  • Hoe hou jij je kennis up to date? 

Ik neem deel aan het TBI KAM overleg met alle KAM managers van de TBI bedrijven. Ik hou contact met de Holding, Techniek Nederland en de certificeringsinstanties.

  • Welke ontwikkeling heb je bij Comfort Partners doorgemaakt?

Afgelopen jaar ben ik gestart met het TBI Talentprogramma. Dit programma staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Een jaar lang krijgen de talenten trainingen. Ik heb hier veel van opgestoken en ook waardevolle handvaten gekregen die ik in het dagelijks werk bij Comfort Partners goed toe kan passen. Wat ik heb geleerd in het talent programma helpt mij om beter inzicht in mij zelf te krijgen maar ook om de samenwerking met collega’s te verdiepen.

  • Wat raad jij andere vrouwen in de techniek aan?

Ga ervoor! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als je zelf gemotiveerd genoeg bent. Ook voor de balans in teams is het goed om meer vrouwen in de techniek te hebben. Dit komt de samenwerking echt ten goede.