Gijs Weezepoel is al achttien jaar in dienst bij Comfort Partners en inmiddels werkzaam als projecttechnicus in de regio Zuid Nederland. Gijs is verantwoordelijk voor het gedeelte service en onderhoud van installaties in de woningbouw. Op het moment van het interview staan we op zijn werkplek in een woonzorgcomplex van RWS. Gijs is een technicus in hart en nieren en vertelt enthousiast over het systeem wat zorgt voor een perfect constant klimaat.

“We staan hier in de ruimte van de installaties van het woonzorgcomplex. Met deze installaties kunnen we in de zomer het gebouw koelen en in de winter verwarmen. De verwarming en koeling worden geregeld door middel van vloerverwarming. Ook in de winter zorgt de warmtepomp voor de juiste temperatuur en wordt, wanneer dit nodig is, geholpen door de cv-installatie. Dit is een hybride systeem en is de toekomstige toepassing voor de woningbouw. Een keer per jaar voeren we groot onderhoud uit en houden controle op het systeem door middel van beheer op afstand”.

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

“Ik heb heel afwisselend werk”

“Ik heb een hele afwisselende baan,” vervolgt Gijs zijn verhaal, “de ene dag voer ik het onderhoud uit aan luchtbehandelingskasten en de volgende dag sta ik weer in een wooncomplex bij een warmtepomp. Mijn rol op deze locatie is om storingen te verhelpen en de installatie te onderhouden. We hebben hier verschillende installaties binnen het complex, zoals een warmtepomp, cv-ketels en hydraulische systemen. Ook is er een buffersysteem en een luchtbehandelingskast. Alles komt voorbij op een dag; dat maakt het werk zo afwisselend.

Een mooie loopbaan met mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling

“Er zijn mij veel kansen en opleidingen geboden bij Comfort Partners en hierdoor kan ik diverse werkzaamheden uitvoeren. Ik ben inzetbaar bij meerdere disciplines en op verschillende projecten. Zowel op elektrotechnisch gebied als op klimaat technisch. Ik heb een uitgebreid opleidingstraject gevolgd. Ik ben bij Comfort Partners begonnen als elektricien. Vanuit de elektro-richting ben ik richting onderhoud en servicemonteur gegroeid. Daarna ben ik mijn STEK papieren gaan halen, PO ( Periodiek Onderhoud aan  stookinstallaties opgesteld boven de 110 Kw) en PI (Periodieke Inspectie) gedaan en nu ben ik met thermografie bezig. Op dit moment wacht ik op de uitslag van mijn Level 2 examen. In november start ik de 2e opleiding in ‘Bodemenergie en ontwerp’. Een mooie loopbaan dus binnen Comfort Partners. Je blijft hierdoor in alle facetten van het vak actief, je werk is afwisselend en hierdoor is het een feest om te gaan werken.”

De toekomst van installatietechniek

De installatiebranche zal de komende jaren veranderen door de energietransitie. In de toekomst zullen we elektrisch gaan verwarmen. Hiervoor komt een E-ketel. Voordat we echt over gaan op alleen elektrisch zal er een overgangsperiode zijn waarin we gebruik maken van de hybride systemen. Uiteindelijk zullen deze verdwijnen en gaan we over naar de warmtepomp en elektrische systemen om onze woningen te verwarmen en te koelen.

Waarom Comfort Partners?

“Comfort Partners is een social bedrijf en biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen door middel van verschillende opleidingen.” Gijs heeft speciaal voor dit vak bij Comfort Partners gekozen voor de complexiteit en diversiteit aan werkzaamheden en het samenwerken met de collega’s. Ook vindt Gijs het leuk om bij de klanten thuis te komen en zijn kennis te delen met collega’s. Gijs staat bekend om zijn films, waarin hij uitleg geeft over nieuwe ontwikkelingen of handige tips. Alle collega’s kunnen deze films bekijken op het sociale intranet. Een super interessante bijdrage voor alle technische specialisten bij Comfort Partners.

Ook werken bij Comfort Partners?

Kijk bij de vacatures voor jouw droombaan: