Een interview met Johan, onze Teamleider Vakschool

Al meer dan een kwart eeuw is Johan een onmisbare schakel binnen Comfort Partners. Hij begon zijn loopbaan lang voordat de naam “Comfort Partners” in het leven werd geroepen. Johan begon ooit als leerling monteur bij de firma Wolter&Dros. Gewapend met een lijst woningen en zijn eigen auto, reed hij van locatie naar locatie om aan verwarmingsinstallaties te sleutelen. Tegenwoordig vervult Johan de rol van Teamleider op onze Opleidings- en Ontmoetingsplek.

Johan is de drijvende kracht achter het opleiden van nieuwe leerling monteurs. Deze jonge talenten lopen vier dagen per week mee met ervaren monteurs en werken onder Johans begeleiding aan het behalen van hun CO-certificering. Het opzetten van onze Opleidings- en Ontmoetingsplek was een uitdagende taak, maar Johan putte er veel voldoening uit. “Iets nieuws beginnen kost altijd veel energie, maar de enorme vooruitgang van het afgelopen halfjaar is veelbelovend!” aldus Johan.

Wat houdt Johan al die jaren bij Comfort Partners? Het antwoord ligt in het hechte familiegevoel binnen onze organisatie. Binnen de operatie gaat niet altijd alles zoals gepland, juist dan is de onderlinge inzet van collega’s ongekend. “Waarom denk je dat ik hier al 25 jaar werk?” vraagt Johan retorisch. Hij draagt deze toewijding ook over op de monteurs die hij opleidt. Johan haalt energie uit het begeleiden en helpen van deze jonge vakmensen. Als zij uiteindelijk beter presteren dan hij ooit deed, vervult hem dat met trots. “Het gaat mij niet alleen om hun diploma, maar vooral om het moment waarop wij ze zelfstandig de weg op kunnen sturen,” benadrukt Johan.

Wat onze Bedrijfsschool uniek maakt is dat wij de leerstof op maat kunnen aanbieden. Voor iemand met een taalachterstand kunnen wij één op één tijd inplannen om echt samen goed door te stof heen te lopen. Ook maken wij gepersonaliseerde trainingen voor zowel de buiten- als binnendienst. Naast de schoolverlaters, zij-instromers wil je ook de huidige monteurs kennis blijven bijbrengen. Onlangs merkte wij op dat een monteur steeds dezelfde fout maakte, door hem naar de Bedrijfsschool te halen en samen te oefenen kwam hij er achter dat wat hij nog niet onder knie had helemaal niet zo moeilijk was. Als je dan iemand met een glimlach de school ziet verlaten maakt dat Johan trots. 

Johan Onclin - april 2024

Johan samen met Roderick Soesman, Algemeen Directeur

Johan voor de Bedrijfsschool

Stuur verhaal door