hechte club collega's

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

Benjamin Verwest heeft Arnout Wesdorp uitgenodigd om kennis te maken met Comfort Partners. Inmiddels werkt Arnout twee weken bij Comfort Partners als service-coördinator.

Arnout: “Ik werk al bijna 19 jaar in de installatietechniek en ben als leerling-monteur elektrotechniek begonnen in het werken-leren traject. Ik heb verschillende opleidingen gedaan voor het koeltechniek vak. Dit heb ik in een sneltreinvaart afgerond omdat ik het een zeer interessant vak vind. Ook heb ik een NLP opleiding gedaan. Hierdoor heb ik onder andere effectief leren communiceren met klanten en collega’s. Deze vaardigheid kun je in iedere functie goed toepassen. Zo ben ik doorgegroeid naar servicetechnicus. Ik heb samen met Benjamin op de basisschool gezeten en we wonen in hetzelfde dorp. We kwamen met elkaar aan de praat en zo ben ik enthousiast geworden om bij Comfort Partners aan de slag te gaan.”

"Als service-coördinator heb ik bij Comfort Partners een hele afwisselende baan.

Ik werk zowel op kantoor als op de locaties buiten"

Met mijn opleidingen voor projectleider en operationeel management heb ik meer kansen in een grotere organisatie. Ik ben best ambitieus en bij Comfort Partners zijn er gewoonweg meer doorgroeimogelijkheden als bij de kleinere organisatie waar ik vandaan kom. 

Ik heb direct de eerste weken al veelvuldig en goed contact met de monteurs. We spreken elkaars taal door mijn ruime praktijkervaring. Mijn taken als service-coördinator bestaan uit het aansturen van de monteurs, het uitvoeren van werkplekinspecties en zorgen dat de voorraden op orde zijn.

Gisteren belde er een monteur die een kachel had schoongemaakt. Er was alleen nog een kleine storing waar hij de oorzaak niet zo snel van kon achterhalen. Samen zijn we eruit gekomen. Dan ben ik blij dat ik hem heb kunnen helpen en ook de klant is blij dat we het snel weer hebben opgelost.

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

“Ons werk is heel uitdagend!”

Ik merk nu al dat Comfort Partners een hechte club collega’s is. De ervaring van een ander telt mee en is belangrijk. De mogelijkheid om te leren is hier ook aanwezig. Ik heb al gezien dat je ook online trainingen kunt doen. Dat vind ik prettig, maar ik ga eerst mijn nieuwe rol goed invullen.

De installatietechniek verandert snel, we zitten nu in een hybride tijdperk. Ik lees veel hierover en vind het interessant en goed om mezelf op de hoogte te houden.

Warmtenetten bieden zeker een oplossing in grote steden en wijken zoals in Rotterdam en Amsterdam, maar in dunbevolkte gebieden is dit lastiger. Ik denk dat waterstof de toekomst kan zijn. Ik heb gelezen dat er een proef in Rotterdam loopt voor 400 huizen met dezelfde infrastructuur als gas. Er wordt nu gekeken of het gasnet dit aankan. Het rendement zal ook nog verbeterd moeten worden. In combinatie met zonneparken zou dit een mogelijke oplossing kunnen zijn.

Monteurs krijgen met al deze nieuwe oplossingen te maken in hun werk.