CO Vakmanschap

Installaties, reparaties en onderhoud aan cv-ketels, geisers en gashaarden worden vanaf 1 april 2023 alleen nog maar door vakbekwame monteurs uitgevoerd.

Hoe dat komt? Door de invoering van de gasketelwet, ook wel CO-vrij regelgeving: een wet die bedrijven en monteurs verplicht een CO-certificaat te behalen voor hun werk aan gasverbrandingsinstallaties en rookgasafvoervoorzieningen.

Voortaan mogen alleen gecertificeerde installatiebedrijven werken aan cv-ketels, geisers en gashaarden. De nieuwe wet moet het aantal ongevallen met cv-ketels en andere gasverbrandingstoestellen terugdringen. Gecertificeerde bedrijven, zoals Comfort Partners, zijn herkenbaar aan het logo CO-vrij. Zo is straks in één keer duidelijk wie de professionele, vakbekwame bedrijven zijn. Alle acht miljoen Nederlandse huishoudens krijgen met de Gasketelwet te maken. Zij mogen alleen nog gecertificeerde bedrijven inschakelen voor werkzaamheden aan cv-ketels.

Ook Comfort Partners is in het bezit van een CO Vrij-certificaat. Zo weet je zeker dat onze monteurs en installateurs op een veilige manier werken aan jouw installaties.

De gasketelwet in het kort
Als installatiebedrijf en monteur moet je vanaf 1 april 2023 in het bezit zijn van een certificaat. Voor monteurs is dat een Bewijs van Vakmanschap CO (koolmonoxide), voor bedrijven is dat een brl-certificaat (beoordelingsrichtlijn). Deze bewijzen dat je de kennis en ervaring hebt om op een veilige manier te werken aan gasverbrandingsinstallaties en rookgasafvoervoorzieningen. Ook moeten onveilige installaties met een te hoog percentage koolmonoxide uitgeschakeld en gemeld worden.