Woningcorporatie Actium heeft het 30.000ste zonnepaneel laten plaatsen

06 okt 2017

Ciska Hoogeveen Manager Duurzaam

Woningcorporatie Actium heeft het 30.000ste zonnepaneel laten plaatsen op één van haar huurwoningen in Oosterwolde.

In 2023 verwacht Actium 10.000 huurwoningen te hebben voorzien van zonnepanelen. 


Actium heeft het doel gesteld om vóór 2020 voor al haar huurwoningen gemiddeld een energielabel B te hebben. Hiervoor worden verscheidene huurwoningen van Actium voorzien van zonnepanelen. De kosten hiervan worden niet doorberekend aan de huurder. Zo draagt Actium bij aan verlaging van de woonlasten, toename van het wooncomfort en heeft zij ook oog voor het milieu.

De installatiewerkzaamheden van de zonnepanelen gunde Actium aan drie partijen. Alle partijen zijn al langere tijd werkzaam voor Actium. Zo krijgt iedereen een stukje van de taart. Comfort Partners, Feenstra en Energiewacht zijn samen met Actium tot één prijs gekomen. Voordat de zonnepanelen geplaatst worden, ontvangen bewoners een brief met informatie van Actium en voor het maken van een afspraak. 

Om haar energiedoelstellingen van 2020 te halen, maakte Actium de keuze om met drie van de vijf bedrijven, waar Actium een service- en onderhoudscontract mee heeft een overeenkomst aan te gaan. Uitgangspunten bij de selectie van de drie partijen waren: capaciteit en ervaren medewerkers, ervaring in grote zonprojecten, financieel gezond, juiste prijs/kwaliteit en bereid tot samenwerking met de geselecteerde bedrijven met betrekking tot uitvoering en het gebruik van materiaal. 


De komende jaren worden er per jaar gemiddeld 600 woningen voorzien van zonnepanelen.