Wonen in Waterfront: een deelplan in Harderwijk

14 feb 2017

Harderwijk Waterfront Comfort Partners

Comfort Partners, installateur van project Waterfront, biedt de meest optimale energiezuinige oplossingen voor warmte en comfort.

De combinatie is verantwoordelijk voor zowel de realisatie van dit nieuwe gebied als alle woningen in dit gebied. Het besluit om ook huurwoningen op te nemen heeft te maken met de voortgang van fase 2 in Waterfront. Met de realisatie van het grootste deel van de woongebieden Watersportboulevard en de Bakens komen veel nieuwe bewoners naar Waterfront. Dit zorgt snel voor levendigheid in de wijk en dus veel woonplezier voor de bewoners. 

Het Zuiderzee-gevoel in een nieuwe jas

Sfeervolle huizen, passend bij het beeld en de historie van Harderwijk. Wonen in Waterfront is een eigentijdse aanvulling op de oude stad.

In 2017 en 2018 komen er 115 duurzame huurwoningen beschikbaar in Waterfront Harderwijk. Het betreft 81 grondgebonden woningen en 34 appartementen, gelegen in de deelplannen Watersportboulevard en De Bakens. De verhuur gaat via Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Deze partij verkocht de woningen aan vastgoedbelegger BPL Pensioen, het voormalige Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw. Dit fonds heeft zichzelf als doel gesteld om in 2030 minimaal de helft van haar woningportefeuille naar een energieneutraal niveau te hebben gebracht. Daarvan profiteren de toekomstige huurders van deze huurwoningen ook mee. Door onder meer een goede isolatie en het gebruik van zonnepanelen zijn de woningen energiezuiniger dan wettelijk is verplicht en hebben de huurders een lagere energierekening.

TBI-ondernemingen Synchroon en Koopmans Bouwgroep, verenigd in de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk VOF, ontwikkelen en realiseren deze fase in de gebiedsontwikkeling Waterfront, in nauwe samenwerking met gemeente Harderwijk en Boskalis.

De eerste grondgebonden huurwoningen worden in augustus 2017 opgeleverd en de appartementen rond de jaarwisseling.

Harderwijk Waterfront Comfort Partners

Unieke woonbeleving in het midden van Nederland

Wonen in Waterfront in Harderwijk biedt de unieke combinatie van nieuwbouw nààst de historische binnenstad én van wonen vlakbij het water. De voorzieningen voor alle dag liggen op loop- of fietsafstand, zoals de dagelijkse boodschappen, sport, school, de huisarts en winkels.

Het totale project in Harderwijk waarbij Comfort Partners betrokken is, omvat: 
76 koopwoningen Watersport boulevard, 48 woningen en 34 appartementen Waterfront , 77 woningen Bakens, 100 woningen Noordereiland, 10 woningen Zuidereiland en 50 appartementen Kop van Noord. 

“Wonen” is een onderdeel van deze herontwikkeling en betreft de koopwoningen op het Zuidereiland, Noordereiland, de Bakens, de Watersportboulevard en op de boothuizen met recreatieve bestemming richting de Strekdam, aan de achterzijde van het Dolfinarium. Andere onderdelen van Waterfront zijn recreëren, werken en winkelen.

De terugkeer van het water, ruimte en vrijheid; allemaal kenmerken die op Waterfront van toepassing zijn. Wonen in Waterfront is een eigentijdse aanvulling op de oude stad. Belangrijk daarbij is ook de sfeer en het gevoel van de buurt. Bij het ontwerp van de woningen is de architect op zoek gegaan naar de wortels van Harderwijk en naar de bijzondere sfeer van de stad. Er is gekozen voor veel afwisseling in vorm en kleur en het creëren van een eigen buurtgevoel. Voor de kleuren is zelfs inspiratie gehaald uit de typische kleuren van de stad Harderwijk.

 

Harderwijk Waterfront Comfort Partners
Harderwijk Waterfront Comfort Partners

Bronnen: Koopmans en Wonen in waterfront