Oplevering Laan van Meerdervoort

Transformatie Laan van Meerdervoort officieel opgeleverd

07 dec 2018

Met de onthulling van een gegraveerde steen in de gevel, heeft Koopmans |TBI dinsdag 4 december het appartementengebouw Groot Hertogin in Den Haag officieel opgeleverd aan opdrachtgever Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Architect J.W. Janzen

In de steen die tijdens de oplevering onthuld werd, staat de naam gegraveerd van architect J.W. Janzen. Hij ontwierp in de jaren vijftig van de vorige eeuw dit voormalige kantoorgebouw voor de ARAMCO aan de Laan van Meerdervoort 55. Zijn kleindochter Rike Hesselink had de eer om samen met Pieter Sitsen van KOW Architecten de gevelsteen te onthullen. Hiermee is de transformatie van het kantoorgebouw naar 85 appartementen voltooid. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. De huurders krijgen op 7 december hun sleutels.

85 moderne, gasloze appartementen

Koopmans transformeerde het voormalige kantoorgebouw naar 85 moderne en gasloze appartementen. KOW heeft het ontwerp gemaakt voor deze transformatie en ervoor gezorgd dat de karakteristieke uitstraling van het gebouw is behouden. De bestaande constructie met betonnen kolommen, vloeren en (gevel)elementen, is gehandhaafd. Veel unieke details bleven intact, zoals de marmeren trap, de glazen liftkooi en het prachtige trappenhuis bij de nevenentree.

Lange levensduur

Door de juiste keuze van materialen heeft het gebouw een lange levensduur. De transformatie van het 10.000 m2 grote gebouw levert tevens een bijdrage aan de grote verduurzamingsopgave in Nederland. Alle 85 duurzame gasloze woningen zijn aangesloten op stadsverwarming, voorzien van vloerverwarming en een warmteterugwinningsysteem. Tevens zijn alle appartementen voorzien van isolatie en nieuwe gevelkozijnen met geïsoleerde beglazing en voldoet het gebouw aan een GPR score van 7. Comfort Partners was in deze bouwcombinatie verantwoordelijk voor de installaties.