Trotse partner

TBI wordt partner van het Nuon Solar Team

23 jul 2018

Kennis over energieverbruik is essentieel om de energietransitie te laten slagen. Comfort Partners bouwt voort op jarenlange ervaring en deskundigheid en richt zich vanuit haar visie op nieuwe ontwikkelingen. De afdeling Duurzaamheid binnen onze organisatie is volop bezig met verduurzaming van woningen en nieuwe vormen van mobiliteit. 

Vandaag is Comfort Partners aanwezig geweest bij de onthulling van de nieuwe Nuna9S, de auto op zonne-energie, gebouwd door het team van de TU Delft. TBI is hier trots sponsor van de zonnerace van 8 dagen. Tijdens het persmoment sprak de heer Jan Terlouw over de noodzaak om maximaal gebruik te maken van de zon als energiebron. “We mogen niet meer op de pof leven en meer fossiele brandstoffen gebruiken dan de aarde aan kan maken. “ Het was vandaag een mooie bijeenkomst met een belangrijke boodschap.

TBI tekent tweejarige samenwerking

TBI heeft een tweejarige samenwerking met het Nuon Solar Team van de TU Delft getekend. Hiermee ondersteunen we actief de technische (door)ontwikkeling van de zonneauto ‘Nuna’ waar het team de komende twee jaar in competitie zal gaan met studententeams uit de hele wereld.

"TBI en het Nuon Solar Team hebben veel gemeenschappelijk. Zo werken we beide dagelijks met passie, enthousiasme en technisch vakmanschap aan innovatie en duurzame oplossingen. Ik ben dan ook verheugd met deze verbintenis en wens het team veel succes met de voorbereidingen voor de races in Zuid-Afrika en Australië.” - Daan Sperling, bestuursvoorzitter TBI

De nieuwe Nuna9S, waarmee het Nuon Solar Team zal deelnemen aan de Sasol Solar Challenge. (Foto: Hans-Peter van Velthoven)

"We zijn erg trots dat we een tweejarige samenwerking zijn aangegaan met TBI. Komende twee jaar zullen TBI en het Nuon Solar Team elkaar ondersteunen in de ervaring en kennis op het gebied van duurzame technologieën. Dit in aanloop naar onze races in Zuid-Afrika en Australië." - Luka Jaksic, Nuon Solar Team 2018.

Het Nuon Solar Team zal van 22 tot 30 september met de ‘Nuna9S’ deelnemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika, een zonnerace van acht dagen waarin elf teams van over de hele wereld proberen zoveel mogelijk kilometers af te leggen met hun zelfgebouwde zonnewagens. Het team dat daarin slaagt, wint. Deze Solar Challenge voert het Nederlandse studententeam door erg uitdagende omstandigheden en omgevingen zoals gebergten en valleien, drukke snelwegen en zelfs onverharde wegen. Nuna9S past als ’s werelds eerste intelligente zonneauto zijn rijgedrag aan zijn omgeving aan om zo veilig en duurzaam mogelijk te kunnen rijden.

In het najaar van 2019 zal een nieuw te ontwikkelen en bouwen zonnewagen, Nuna10, deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Kijk voor meer informatie op https://www.nuonsolarteam.nl/

De lancering van de Nuna9s