TBI Veiligheidsdag 2018

16 mrt 2018

STILSTAAN BIJ VEILIGHEID. DAT DOEN WE GEZAMENLIJK OP ALLE TBI LOCATIES!

Bewust Veilig

Als TBI organisatie vinden wij het belangrijk om ook dit jaar weer gezamenlijk stil te staan bij Veiligheid. Immers, nog steeds is het aantal (dodelijke) ongevallen in de bouw- en installatiebranche te hoog. En dat willen we niet! Iedereen wil aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis.

Van moeten naar willen

Op vrijdag 16 maart staan we bij alle TBI organisaties opnieuw stil bij wat veilig werken voor ons betekent. En dat doen we niet alleen. De brancheverenigingen Bouwend Nederland en Uneto VNI hebben besloten om 16 maart 2018 tot landelijke “Dag van de Veiligheid” uit te roepen. Zij hebben al hun leden aangespoord om hier aan mee te werken. Een sterk initiatief, waarbij wij ons graag aansluiten. Ons thema dit jaar is: Van moeten naar willen. 

Vorig jaar heeft TBI meegedaan aan de eerste editie van de ‘Bewust Veilig-dag’: op 17 maart 2017 werd op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 150 bouw-, infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij veiligheid(sbewustzijn) op de werkvloer. In totaal deden zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en overige ketenpartners mee.

TBI zet veiligheid op 1!

Dat doen we door het werken conform de TBI-Veiligheidsrichtlijn, door te investeren in trainingen en opleidingen, door goede veiligheidsprocedures te hanteren en te investeren in veilig materieel en materiaal. Daarnaast zijn we voortdurend bezig met het verhogen van het veiligheidsbewustzijn. Want het gaat vooral ook om het bewust veilige gedrag van onze mensen.

9 maart: Nog 1 week voor de Landelijke Veiligheidsdag