maak de toekomst duurzaam

TBI-ondernemingen Comfort Partners en Koopmans Bouwgroep maken samen met BMW de duurzame cirkel rond

08 nov 2017

Ciska Hoogeveen, Manager duurzaam

Bezoekers en medewerkers laden voortaan energie-neutraal

Zelf zonne-energie opwekken, je elektrische wagenpark hiermee opladen, overige energie zelf tijdelijk opslaan om later te gebruiken. Een duurzame visie die bij Koopmans Bouwgroep dagelijks werkelijkheid is. Het bedrijf, voorloper in duurzaamheid, installeerde onlangs een laadplein met 12 oplaadpunten en een Solarcarport met 4 oplaadpunten, inclusief zonnedak en energieopslagsysteem.

De solar carport biedt ruimte aan 4 hybride of volledig elektrische auto’s en de 64 PV-panelen van Solar Watt zijn goed voor een gemiddelde opbrengst van 8800 kWh per jaar. De PV-panelen zijn tevens het dak, waardoor je vanuit de onderzijde rechtstreeks tegen de panelen aankijkt. De overkapping is uiteraard waterdicht zodat bestuurders droog kunnen in- en uitstappen bij slecht weer. Ook is voor medewerkers van Koopmans Bouwgroep een parkeerplaats met 12 oplaadpunten gerealiseerd door Comfort Partners, waardoor medewerkers ook elektrisch kunnen opladen.

Koopmans erg trots

Melcher Groenendijk, financieel directeur Koopmans Bouwgroep laat weten dat hij erg trots is op de nieuwe duurzame laadinfrastructuur bij het pand. “We zijn de eerste in Nederland die een solar carport met BMW laadpunten hebben geïnstalleerd. Steeds meer medewerkers kiezen voor elektrisch rijden en we vinden het belangrijk om hen daarin te faciliteren. Deze installatie is volledig in lijn met het duurzame beleid dat we als bedrijf voeren. Duurzaam ondernemen is de basis voor onze toekomst. De wereld verandert in hoog tempo, marktvragen veranderen en er wordt steeds meer gezocht naar nieuwe integrale en duurzame oplossingen.”

Over TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep en Comfort Partners

Koopmans Bouwgroep ontwikkelt, bouwt en onderhoudt gebouwen waar mensen wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. Daarvoor worden altijd creatieve en innovatieve oplossingen gezocht en gecombineerd  met gedegen vakmanschap. De medewerkers van Koopmans werken dagelijks aan de realisatie van woningen, zorgcentra, scholen en kantoren met een duidelijke meerwaarde voor eigenaren en gebruikers.  

Comfort Partners heeft als single supplier van laadpunten voor BMW, samen met BMW en Solarwatt een concept ontwikkeld voor energie-neutraal elektrisch rijden op zonne-energie. De solarpakketten zijn op basis van type BMW i en kilometrage, vanzelfsprekend uit te breiden voor het opwekken van meer woning gebonden energie van de zon. Installatie van uw laadpunt en zonnepanelen door een BMW certified partner is al mogelijk in één dag. Hiermee wordt energie-neutraal rijden een feit en komt 100% duurzaam wonen en leven steeds dichterbij.

Over TBI

Koopmans Bouwgroep en Comfort Partners zijn onderdeel van TBI. TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra met een gezamenlijke omzet in 2016 van € 1.557 miljoen.