actueel

​TBI gestegen naar 85e plaats in 'Management Team 500'

28 mei 2015

15E MANAGEMENT TEAM 500

Jaarlijks doet Management Team onderzoek naar de 500 beste bedrijven in Nederland. Trots kunnen we melden dat TBI qua imago van de 148e plaats gestegen is naar de 85e plaats. In de ranking van de bedrijven in de sector 'Bouwnijverheid, Aannemer of Installatiebedrijf' staat TBI zelfs op de tweede plaats! De criteria waarop in het onderzoek is getoetst zijn klantgerichtheid , productleiderschap en excellente uitvoering.

Het was dit jaar de 15de keer dat we de Nederlandse managers hebben gevraagd naar hun oordeel over de 500 grootste bedrijven die in Nederland actief zijn. Voor het eerst is dit jaar het onderzoek ‘peer-to-peer’ uitgevoerd: managers is eerst gevraagd in welke sector zij actief zijn, daarna is hen gevraagd welke bedrijven in hun eigen sector zij hoog achten (zijnde niet hun eigen bedrijf). Dit vanuit het idee dat mensen het beste bedrijven kunnen beoordelen die in hun eigen sector actief zijn.

Interview met Daan Sperling

In Management Team staat een kort interview met Daan Sperling. Hem werd gevraagd wat de overeenkomst is tussen de Markthal, het Centraal Station in Rotterdam, het verbouwde Rijksmuseum, de gloednieuwe Sluiskiltunnel, het WOONlab met woningbouwconcepten en Pret-à-Loger, het 'second skin' energieneutrale rijtjeshuis dat studenten van de TU Delft ontwikkelden.

Een gezamenlijk doel

'Dat is TBI, een groep van ondernemingen in Bouw, Techniek en Infra die met elkaar en met hun klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken,' aldus Daan Sperling, voorzitter van de Raad van Bestuur van TBI. 'Door de unieke combinatie van bouw en techniek zijn wij bij uitstek in staat om deze en nog veel meer prachtige projecten te realiseren. De sterke ontwikkeling die we als netwerk van ondernemingen doormaken komt omdat wij een gezamenlijk doel hebben: wij willen de beste werkomgeving zijn voor talent. Dat leidt tot continuïteit, duurzaamheid en innovatiekracht.'

Voor TBI is ondernemerschap de basis. En de basis, dat zijn de bedrijven die TBI als 'achternaam' dragen, zoals Croon, Wolter & Dros, J.P. van Eesteren, Hazenberg, Mobilis en ERA Contour. Allemaal specialisten op hun eigen terrein die met elkaar een sterke multidisciplinaire groep vormen in de bouwwereld. Met gezonde eigen speelruimte.

Ontwikkelen vanuit verantwoordelijkheid

'Ruimte benutten, dat is wat we doen', vervolgt Daan Sperling. 'En daarmee bedoelen we natuurlijk de openbare ruimte. Maar ook de technisch inhoudelijke ruimte, de ruimte voor ondernemerschap, de ruimte voor innovatie, de ruimte voor samenwerking tussen onze bedrijven. En misschien wel het belangrijkste: we benutten de persoonlijke ruimte. Medewerkers kunnen zich bij ons echt ontwikkelen vanuit verantwoordelijkheid, passie en verbinding. Dan zijn ze de beste partner voor onze klanten. En dan bouw je meer dan mooie projecten. Dan maak je de toekomst.'