Succesvolle scholing elektromonteurs

04 apr 2018

Samenwerking technische bedrijven met Werk in Zicht leidt tot succesvolle scholing elektromonteurs

De economie trekt aan. De elektrobranche, die gerelateerd is aan de sterk groeiende bouwsector, ondervindt dit aan den lijve. “Het is een gekkenhuis,” zegt Ritske Tuinstra, projectleider van Comfort Partners. “Als we niet oppassen lopen we vast.” Paul van Zand, accountmanager bij Abiant Uitzendgroep, valt hem bij. “Vanaf vorig jaar zijn eigenlijk alle zelfstandige elektromonteurs aan het werk. Dat is natuurlijk een heel goed teken en maakt dat er nu volop ruimte is om ook minder ervaren mensen op te leiden tot elektromonteur. Samen met Werk in Zicht maken we dit mogelijk.”

Kansrijk beroep

Eén van de kandidaten die zich laat omscholen tot elektromonteur is Ilias. Ilias meldde zich hiervoor bij Kansrijk Beroep. “Ik kom uit Griekenland en spreek nog niet zo goed Nederlands,” lacht hij. “Ik werkte hiervoor als schoonmaker. Elke dag met een schrobmachine in de weer. Dat is wel leuk, maar ik zocht meer afwisseling in mijn werk. Ik ben goed met mijn handen en heb affiniteit met elektro. Geweldig dat ik nu de kans krijg om een BBL-traject te volgen via Abiant bij Comfort Partners!” Het verhaal van Ilias is een mooi voorbeeld. 

Enthousiasme

Paul legt uit hoe Ilias bij Abiant terecht is gekomen. “Werk in Zicht heeft ons benaderd en in contact gebracht met mensen die zich vanuit hun uitkeringssituatie willen laten omscholen tot elektromonteur. Via Sandra Holtjer van Werk in Zicht kwam Ilias in beeld. Direct vanaf het begin straalde het enthousiasme en de motivatie van Ilias af. Dat resulteerde voor hem in een BBL-opleiding.”

Tevreden

Ritske is zeer tevreden over Ilias. “Ilias is nu twee maanden aan het werk op dit project. Hij doet het heel goed. Van alle 180 appartementen legt hij momenteel diverse elektro aan, zoals schakelaars en de intercom. Normaliter laten we dit niet door een leerling doen, maar we kunnen de werkzaamheden gerust aan hem toevertrouwen,” zegt Rutger, waarna er een brede glimlach verschijnt op het gezicht van Ilias.

Foto: Ilias aan de slag met de intercom van het nieuwe appartementencomplex