ROC leerlingen maken kennis met BIM bij Comfort Partners

26 sep 2017

Jongeren tijdens hun opleiding al laten kennismaken met BIM in de praktijk; dat is de manier om goed gemotiveerde BIM studenten op de arbeidsmarkt te krijgen.

De leerlingen van ROC Midden Nederland zijn op maandagochtend vroeg uitgenodigd op de sfeervolle locatie in Amersfoort.  Samen met de leraren zijn zij door Chris Wijnhoud, Manager Kennis & Innovatie, meegenomen in het verhaal over wat BIM inhoud en hoe belangrijk BIM is om met ketenpartners goed te kunnen samenwerken. Na een korte presentatie over TBI  - 'Maak de toekomst' en het werkveld van Comfort Partners is het interactieve gedeelte gestart.

Praktijkvragen

Tijdens het speeddaten met Bouke Kuipers (Technisch specialist) en Jelmer de Groot (BIM Modelleur) en Chris konden de leerlingen allerlei praktische vragen stellen. Hierna was het tijd voor een leuke maar best lastige quiz. Met een gelijke eindstand zijn de 2 winnaars door Seda Dagdelen met een leuk prijsje verrast. 

We zijn blij dat we voor alle jongens en meiden een leerzame ochtend hebben mogen verzorgen en hopen natuurlijk dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan in de installatietechniek!

 

Het kan niemand ontgaan zijn dat de bouw- en infrasector zitten te springen om nieuwe vakmensen. Daarom voert Bouwend Nederland de campagne 'Je gaat het maken'.

Bijna dagelijks staan er artikelen over in verschillende kranten en op diverse websites. Er is heel veel werk, maar er zijn te weinig mensen die het werk kunnen uitvoeren. Om te kunnen voldoen aan de vervangingsvraag en verwachte groei zijn de komende vijf jaar naar schatting jaarlijks 8000 nieuwe arbeidskrachten nodig. Om jongeren te interesseren voor een opleiding en later een baan in de bouw en infrasector is Bouwend Nederland samen met opleidingsbedrijven, lidbedrijven en scholen actief in de instroomcampagne Je gaat het maken.