Genomineerd

Project Laan van Meerdervoort genomineerd voor het beste Haagse vastgoedproject van 2018

12 okt 2018

De nominaties voor het beste Haagse vastgoedproject zijn de afgelopen week binnengestroomd. De redactie van Vastgoedjournaal heeft een selectie gemaakt en de definitieve lijst samengesteld. In totaal werden er 11 projecten genomineerd, waaronder het transformatieproject Laan van Meerdervoort dat wordt uitgevoerd door TBI-ondernemingen Koopmans en Comfort Partners.

De Laan van Meerdervoort

Met een lengte van maar liefst 5.800 meter is zij de langste laan van Nederland, de Laan van Meerdervoort. Het is een karakteristieke laan, met haar oorsprong in 1875. De heer Dekker was destijds eigenaar van een oude hoeve, net buiten de Haagse Singelgracht. De laan heette aanvankelijk dan ook het Dekkerslaantje en bestond uit niet veel meer dan een zandpad. Tussen 1875 en 1960 groeide het zandpad uit tot een laan van formaat en werd de nieuwe naam de Laan van Meerdervoort; genoemd naar die oude hoeve. De Laan van Meerdervoort is soms smal en dan weer breed en statig en kent een groot aantal markante gebouwen.

Laan van Meerdervoort - Comfort Partners

Het kantoorgebouw op nummer 55 is er één van de markante gebouwen. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd in opdracht van de Arabian-American Oil Company een fraai kantoorpand ontworpen door architect J.W. Janzen. In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance transformeert Koopmans dit gebouw nu, in samenwerking met Comfort Partners, van kantoor naar 85 appartementen. KOW uit Den Haag heeft het ontwerp gemaakt voor deze transformatie. De voor het gebouw zo kenmerkende en exclusieve uitstraling blijft behouden.

Peter van Dijk over Laan van Meerdervoort

Projectleider Peter van Dijk over Laan van Meerdervoort

Stemmen!

De stemming loopt van 10 oktober tot en met 24 oktober, via onderstaande knop kan er online gestemd worden op de genomineerden. De top 3 zal bekend worden gemaakt op ons congres de Haagse Vastgoeddag 2018 op 31 oktober in Den Haag. Op de dag zelf zal de laatste stemming plaatsvinden: de bezoekers van het congres mogen stemmen op hun nummer 1! U stemt toch ook op Laan van Meerdervoort?