Opdracht voor project Ravesteynplein in Vlissingen

04 nov 2020

Op de foto: Robbert van de Sande (l) (Directeur DKB) en Ron van Schaijck (r) (Directeur Comfort Partners)

Comfort Partners en De Kok Bouwgroep tekenen vandaag de overeenkomst voor het project Ravesteynplein in Vlissingen voor de uitvoering van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Want daar zijn wij goed in!

De woningen worden voorzien van grond-water warmtepompen met een bodemlus in combinatie met warmte terugwin installaties. De appartementencomplexen worden voorzien van lucht-water warmte pompen die de buitenlucht omzetten in bruikbare energie voor het verwarmen en koelen van de woningen.

De Kok Bouwgroep vindt het belangrijk om samen te werken met vaste partners uit de regio. Comfort Partners sluit zich hier volledig bij aan. Vanuit de vestiging in Heinkenszand worden de installatiewerkzaamheden gecoördineerd en uitgevoerd.  

Deze zomer hebben De Kok Bouwgroep en l’escaut woonservice de handtekeningen gezet voor de herinrichting van het Ravesteynplein in Vlissingen.

Het project bestaat uit de nieuwbouw van 54 sociale huurappartementen en 54 sociale huurwoningen. VG Architecten uit Sas van Gent heeft het plan ontworpen. Het ontwerp met een binnen en buiten ring doet sterk denken aan het oude Ravesteynplein. Hier is dan ook bewust voor gekozen. Het karakter van het plein willen l’escaut woonservice niet verloren laten gaan. Een beetje van toen maar dan wel met woningen die klaar zijn voor de toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de PIW subsidie van de Provincie Zeeland. 

Naast de sociale huurwoningen zijn er 19 kavels beschikbaar voor koopwoningen.

Bij dit project is hoog ingezet op betaalbaar wonen: in aanschaf én onderhoud. Met praktische, duurzame woningen en zonnige tuinen. De 19 karakteristieke herenhuizen die hier gebouwd worden krijgen maar liefst 3 lagen woonplezier en zijn heerlijk ruim omdat de uitvoering extra breed is. En dankzij de unieke ligging hebben de toekomstige bewoners vanuit deze woningen een fantastisch uitzicht over de Vlissingse Watergang.

Meer informatie over de koopwoningen? Ga naar www.ravesteynkade.nl.

Bronnen en beeldmateriaal: De Kok Bouwgroep en l’escaut woonservice

  • Bronnen en beeldmateriaal: De Kok Bouwgroep en l’escaut woonservice

  • Bronnen en beeldmateriaal: De Kok Bouwgroep en l’escaut woonservice

  • Bronnen en beeldmateriaal: De Kok Bouwgroep en l’escaut woonservice