veilig en energiezuinig stoken

OK CV - Veilig, betrouwbaar en besparend onderhoud

19 dec 2016

OK CV is een vrijwillig kwaliteitslabel dat is ontwikkeld door Techniek Nederland (de ondernemersorganisatie voor technische installatiebedrijven), VFK (de vereniging van ketelfabrikanten) en de RvO (voorheen Agentschap NL). OK CV krijgt financiële steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

GEDIPLOMEERDE MONTEURS - HÈT KWALITEITSLABEL

De overheid heeft aangekondigd dat vanaf 2019 installatiemonteurs aan minimum erkenningseisen moeten voldoen, nadat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid de noodklok had geluid over de vele ongelukken met koolmonoxide. Tot die tijd is OK CV het enige label dat u garandeert dat uw onderhoudsmonteur gediplomeerd is en volgens een helder stappenplan werkt.

VEILIGER MET OK CV - VOORKOM ONGELUKKEN

Wekelijks veroorzaken moderne cv-ketels in Nederland gemiddeld twee gevallen van koolmonoxidevergifitiging. Koolmonoxide is een reukloos, dodelijk gas. Kies voor veiligheid. Kies voor een onderhoudsmonteur met een gedegen opleiding die werkt volgens een transparant stappenplan. 

BESPAAR ENERGIE - GOED ONDERHOUD TEGEN VERSPILLING

Veel cv monteurs laten uw cv ketel op fabrieksinstelling staan, waardoor uw geld onnodig de schoorsteen uit vliegt. De Energie Service Specialisten van OK CV stellen uw ketel zo zuinig mogelijk af en wijzen u op mogelijkheden voor energiebesparing. 

VEILIGER - VOORKOM KOOLMONOXIDEVERGIFTIGING

In Nederland vallen belanden jaarlijks honderden slachtoffers in het ziekenhuis door koolmonoxidevergiftiging en vallen er 5 tot 10 doden. In de helft van de gevallen is de oorzaak een moderne cv ketel. Door uw cv ketel regelmatig te laten onderhouden verkleint u de kans op ongelukken.

HOE WERKT OK CV? HET TRANSPARANTE STAPPENPLAN

De Energie Service Specialist onderhoudt uw ketel volgens een helder stappenplan:

 • Hij inspecteert en onderhoudt uw cv-ketel volgens de voorschriften van de fabrikant.
 • Daarna regelt hij de ketel optimaal in.
 • Hij meet voor uw veiligheid de hoeveelheid koolmonoxide en kooldioxide in en rond uw ketel.
 • Hij vergelijkt de uitkomsten met de waardes van de fabrikant.
 • Bij grote afwijkingen gaat de Energie Service Specialist op zoek naar de oorzaak.
 • Hij onderzoekt of het vermogen van de ketel goed is afgestemd op uw radiatoren, convectoren en vloerverwarming.
 • Hij geeft u een helder schriftelijk advies over hoe u uw cv-installatie energiezuinig en veilig kunt gebruiken. Dat advies staat in het beoordelingsrapport dat u van de Energie Service Specialist ontvangt.
 • Tot slot wordt de onderhoudsbeurt van uw cv-ketel geregistreerd in een landelijke databank.
 • Via een steekproef controleert de Stichting OK voor Installaties regelmatig of de onderhoudsbeurt aan de cv ketel van de consument volgens alle regels van OK CV is uitgevoerd. Zo waarborgt OK CV de kwaliteit van uw onderhoud.

OK CV - HET KWALITEITSLABEL VOOR CV ONDERHOUD
OK CV is het enige kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Een installatiebedrijf met het OK CV  logo voldoet aan strenge eisen en werkt met Energie Service Specialisten om uw cv-ketel te inspecteren en onderhouden. De Energie Service Specialist is een gediplomeerde monteur die het ketelonderhoud bij u thuis uitvoert. Zo weet u zeker dat het onderhoud aan uw cv-ketel plaatsvindt volgens de voorschriften van de fabrikant en dat de monteur alles uit de kast haalt om in uw huis voor zo veel mogelijk veiligheid en energiebesparing te zorgen.

  AANBEVOLEN

  OK CV wordt ondersteund en aanbevolen door een groot aantal maatschappelijke organisaties: Aedes , Brandweer NL , de Consumentenbond , Milieu Centraal , VACpunt Wonen , Vastgoed Belang , Verbond van Verzekeraars , VvE Belang en de Woonbond.