Nieuwste generatie WTW installatie toegepast in Harderwijk

14 sep 2017

Comfort Partners heeft de opdracht gekregen voor het verzorgen van alle werktuigbouwkundige installaties van de nieuw te bouwen appartementen in Harderwijk.

De vijftig luxe appartementen bevinden zich in de  “de Vuurtoren” en “de Wachter”.  De Vuurtoren bestaat uit een ranke witte toren en twee aangelegen donkergekleurde torens en huist 22 appartementen en 6 penthouses verdeeld over 14 verdiepingen. Alleen, een vuurtoren is niets zonder een wachter. Daarom staat naast De Vuurtoren het solide en markante gebouw De Wachter, met haar prachtige raampartijen en industriële uitstraling.

Bij dit mooie project zijn wij vanaf het voor ontwerp betrokken en realiseren wij onder andere de nieuwste generatie warmteterugwinning installatie. 

Met ventilatie met warmteterugwinning (WTW ventilatie) wordt evenveel verse lucht toegevoerd als gebruikte lucht afgevoerd. Verse lucht wordt toegevoerd in woon- en slaapkamers en gebruikte lucht wordt afgezogen in de keuken, de badkamer en het toilet. Doordat de luchtstromen mechanisch worden geregeld wordt een continue luchtverversing gegarandeerd. In meer luchtdichtere woningen is goede ventilatie van wezenlijk belang. Een goede luchtkwaliteit levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde en prettige leefomgeving voor de bewoners. De toevoeging van warmteterugwinning maakt het bovendien erg energiezuinig.

Wij denken en adviseren graag mee in de beste oplossing voor uw situatie vanaf ontwerp tot aan exploitatie.

Het aandeel techniek in gebouwen wordt steeds groter.

Om in te spelen op al deze ontwikkelingen en onze klanten te kunnen voorzien van de best toepasbare technieken en producten voor haar (toekomstig) bezit heeft Comfort Partners een eigen Expertisecentrum. In het Comfort Partners Expertisecentrum wordt continu gezocht naar product en proces optimalisatie en innovatie binnen en buiten de installatie en bouwbranche. Op deze wijze zijn wij altijd in staat om onze klanten het meest optimaal comfortabele en gezonde leefklimaat aan te bieden afgestemd op budget en technische mogelijkheden. 

Het expertisecentrum behandelt alle vraagstukken op het gebied van duurzame en installatietechnische huisvesting voor nu en in de toekomst.

Of het nu gaat om een project met grondgebonden woningen of om een complex appartementen of zorggebouw, renovatie en nieuwbouw. De adviseurs en specialisten van het Expertisecentrum zijn in staat alle vraagstukken samen met u op te lossen. 
Zo onderscheidt het Comfort Partners Expertisecentrum zich om tijdens de gehele gebouwlevenscyclus onze opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn. Van het maken van kostprijsberekeningen tot het maken van energetische berekeningen (o.a. EPC/BENG/EPA). Maar ook voor volledige engineerings/advies/BIM trajecten vanaf VO stadium.  

Voorbeeld van een nauwe samenwerking tussen meerdere TBI-ondernemingen:

Waterfront in Harderwijk is een project waarin alle facetten van gebiedsontwikkeling aan de orde komen. Hier werken de verschillende TBI ondernemingen Synchroon, Koopmans en Comfort Partners samen aan het totale traject vanaf ontwikkeling tot en met oplevering.