Maak de toekomst met Solar Monkey

01 nov 2016

Afgelopen donderdag was een speciaal moment voor Solar Monkey en Comfort Partners | TBI. Op de altijd inspirerende locatie van YES!Delft is de gong geluid om de samenwerking tussen Solar Monkey en Comfort Partners | TBI te vieren. Samen zullen we klanten gaan voorzien van zonnepanelen met een gegarandeerde energieopbrengst. Traditiegetrouw is er een fles champagne gesabreerd, en onder luid applaus van alle aanwezigen is de samenwerking bekrachtigd.

John Voogt (l), statutair directeur van Comfort Partners|TBI en Jan Pieter Versluijs (r), CEO van Solar Monkey, schudden de hand op de samenwerking

Comfort Partners en Solar Monkey geven klant 100% zekerheid over opbrengst zonnepanelen

“Maak de Toekomst” is het Credo van TBI, en start-ups spelen hierbij een belangrijke rol. TBI is zodoende een sponsor van YES!Delft, omdat zij de dynamiek en innovatie van nieuwe start-ups een warm hart toedraagt. Intensief samenwerken met start-ups maakt Comfort Partners energiek en innovatief in een traditionele markt en scherp op de marktvraag van de toekomst. De samenwerking met Solar Monkey sluit perfect aan bij deze visie en is de start van het samen ontwikkelen van nieuwe kansen en toepassingen.
Solar Monkey maakt een radicale slag in efficiency en betrouwbaarheid mogelijk.

Intelligente tools

Solar Monkey heeft als visie het verschaffen van 100% zekerheid in de markt van zonne-energie. Ze levert geavanceerde software en services op het gebied van berekenen, monitoren en garanderen van de opbrengst van zonnepanelen. “De door ons ontwikkelde software maakt op een unieke manier gebruik van een combinatie van luchtfoto’s en 3D data, waarmee we ons in de markt enorm onderscheiden,” aldus oprichter en CEO Jan Pieter. Hiermee kunnen klanten zoals Comfort Partners op afstand een zonnepaneel systeem ontwerpen, met als uitkomst de exacte te verwachten opbrengst. Zo levert Solar Monkey de intelligente tools die Comfort Partners in staat stelt haar werk nog beter te doen.

100% zekerheid via Zonnegarant opbrengstgaranties

Waar het écht om gaat is dat deze opbrengst ook wordt gegarandeerd. Dagelijks wordt de daadwerkelijke energieopbrengst vergeleken met de door de software berekende opbrengst. Bij problemen wordt direct aan de bel getrokken en actie ondernomen. “Op deze manier weet de klant altijd 100% zeker dat de panelen optimaal renderen. Als de gegarandeerde opbrengst toch niet wordt behaald? Dan krijgt de consument het verschil in euro’s jaarlijks uitgekeerd. Om dit proces te optimaliseren is Stichting Zonnegarant opgericht als waarborgfonds. Voor iedere installatie wordt een bedrag in de stichting gestort met als doel toekomstige uitbetalingen te kunnen dekken. Wederom met als doel te allen tijde 100% zekerheid te kunnen verschaffen.

Wat de toekomst gaat brengen

Solar Monkey heeft het zonnepanelen-team van Comfort Partners al een uitgebreide interactieve training gegeven in het online configureren van een zonnesysteem op elk gewenst dak, en vervolgens op het samenstellen van maatwerk-offertes voor de consument. Comfort Partners is een installateur met landelijke dekking en de trainingen vinden plaats op alle vestigingen. Zo krijgen klanten door het hele land toegang tot de meest betrouwbare ontwerpen en complete maatwerk offertes.

Wat de toekomst brengt? “Wij zien een verschuiving in de markt, waarbij consumenten steeds kritischer worden en meer zekerheid eisen. Op deze manier hebben we een sterke positie zodat we klaar zijn voor de toekomst!”

Voor meer informatie: kijk op www.zoncomfortpartners.nl of www.solarmonkey.nl

De samenwerking vereeuwigd met een Polaroid op de muur bij Yes!Delft