Lidija Milicevic is ingeloot voor de TBI Bouwreis 2018 en vertrekt 6 april naar Zambia

08 feb 2018

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

We feliciteren Lidija van harte met deze mooie kans om samen te bouwen aan een betere toekomst!


Lidija: "Op 7 december werd ik gefeliciteerd door TBI Bouw team. Goh, wat attent van ze! Het was mijn verjaardag! Maar de felicitatie was niet daarvoor. Ze belden me om te zeggen dat ik ingeloot was, jawel:

DAT IK MEE MAG NAAR ZAMBIA!!

In oktober of november kreeg ieder personeelslid van TBI een mail, waarin je je kon aanmelden voor het doen van vrijwilligerswerk in Zambia. Dit sprak mij enorm aan en ik heb gereageerd met onderstaande motivatie: "Vluchteling helpt vluchteling"

In de jaren 90 kwam ik, vanuit voormalig Joegoslavië, hier voor een handbaltoernooi, maar binnen een paar weken was mijn status van handbalster gewijzigd naar vluchteling. Dan kom je vervolgens in een stroomversnelling van gebeurtenissen, we werden hét nieuws in binnen- en buitenland (CNN, ZDF, NOS), maanden heb ik moeten wachten om via via contact te krijgen met mijn familie in het oorlogsgebied…. Man man, wat een ellende.

Maar wij kregen zo veel hulp vanuit alle delen van het land, uitnodigingen voor toernooien, etc. Die hulp, dat doet je zó goed! Daarom wil ik er iets voor terug doen, iemand anders blij maken."
PS: op mijn bucketlist stond nog: vrijwilligerswerk doen in Afrika! "Wat een prachtige verrassing dat ik dit ook waar mag maken!"

Uiteraard gaan we Lidija volgen bij haar voorbereidingen en tijdens haar reis.

HABITAT FOR HUMANITY - Samen bouwen aan een betere toekomst

TBI investeert in mensen en maatschappelijke vooruitgang. Vanuit onze verantwoordelijkheid en onze passie voor bouwen is TBI in 2014 een partnership aangegaan met Habitat for Humanity.
Habitat bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Daarom bouwt Habitat huizen, samen met de nieuwe huiseigenaren. In die landen waar het minder vanzelfsprekend is om een dak boven het hoofd te hebben dan hier in Nederland.
TBI neemt elk jaar deel aan de bouwreizen die worden georganiseerd door Habitat. Een groep medewerkers van TBI-ondernemingen werkt tijdens een bouwreis als team met lokale vakmensen en de toekomstige huiseigenaren en bouwen zo aan een betere huisvesting en daarmee toekomst. Een ervaring die levens verandert.

De TBI-bouwreis 2018 gaat naar Zambia. In de periode van 6 april tot 15 april 2018 zal een groep van 12 collega's van TBI-ondernemingen de handen uit de mouwen steken en bouwen aan een veilig (t)huis voor mensen die onze hulp heel goed kunnen gebruiken.
TBI heeft ook een pagina op de website bij Habitat:

Sponsoren zijn welkom! Binnenkort meer over de avondturen van Lidija.

Door deze reis wil ik een kleine bijdrage leveren aan een Zambiaanse gezin om hun huis te bouwen, hopend dat ze er zelf “een thuis” van kunnen maken. 
Steun jij dit doel ook? Geweldig! Help ons nog meer huizen in Zambia te bouwen door hier te doneren. Iedere euro wordt ontzettend gewaardeerd.
 

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst
Comfort Partners TBI Maak de Toekomst