actueel

Jong talent op bezoek

02 nov 2015

In de installatiebranche is het een uitdaging om jong talent aan te trekken en te behouden. In de techniek zijn jongeren eerder geneigd te kiezen voor een studie werktuigbouwkunde of elektrotechniek. Installatietechniek lijkt weinig spannend. Maar is dat ook zo? De dagelijkse praktijk binnen Comfort Partners is dynamisch en innovatie staat hoog op de agenda.

Om jong talent al vroeg te interesseren voor de installatietechniek, ontving Comfort Partners deze week in het Belevingscentrum een groep van zo’n 65 eerstejaars studenten van de opleiding Middenkader Engineering van het ROC Midden Nederland.

Met een afwisselend programma werden de studenten geïnformeerd over een aantal ontwikkelingen binnen Comfort Partners, zoals het gebruik van BIM 360 Field Service op de bouwplaats, het modelleren van installaties in BIM en de samenwerking met TBI Kennislab, bijvoorbeeld in een project als de Markhal in Rotterdam (gepresenteerd door Hayo Meijs).

Ook op de agenda: een bezoek aan de prefab fabriek. De studenten kregen tijdens een rondleiding uitleg over de gebruikte technieken, de ontwikkelingen en zij mochten zelf een aantal lastechnieken voor kunststofleidingen uitproberen.

Keuzes maken

De studenten staan op het punt een keuze te maken voor een afstudeerrichting. Rond dit thema gaf Peter van Dijk, zelf oud-leerling van dezelfde opleiding bij ROC Midden Nederland, en inmiddels projectleider bij Comfort Partners, een inkijkje in zijn loopbaan. Hoe heeft hij de ontwikkeling doorgemaakt van MBO-student, naar tekenaar/werkvoorbereider en uiteindelijk naar projectleider van grote projecten binnen Comfort Partners? Welke keuzes heeft hij gemaakt en waarom?

Met ‘een rugzak vol bagage’ gingen de studenten naar huis. Wij zijn nieuwsgierig wie van deze leerlingen ’s avonds nadacht over een carrière bij Comfort Partners. De toekomst zal het uitwijzen!