Groningen gaat naar Nul op de Meter

19 jul 2016

Nul op de meter woningen in Groningen (NOM) ook aardbevingsbestendig

Energiezuinig leven en gebruik maken van de elementen zon, water en lucht! Dat kan met de 21 NOM Woningen in Groningen. De wisselwoningen in Spijk, Loppersum en Bierum zijn ook nog eens aardbevingsbestendig.

De 21 aardbevingsbestendige wisselwoningen zijn een belangrijke voorwaarde om op grote schaal huizen te versterken. Bewoners moeten comfortabel kunnen wonen wanneer er vervangende nieuwbouw wordt gerealiseerd of hun huis ingrijpend wordt versterkt.

Kennispartner

Comfort Partners is kennispartner van de initiatieven vanuit Centrum Veilig Wonen. Focus van Centrum Veilig Wonen in het aardbevingsgebied Groningen is:

  • Schadeherstel
  • Versterken
  • Verduurzaming

Dit resulteert in woningen die voldoen aan de eisen van morgen: CO2 neutraal, aardbevingsbestedig en het managen van het energieverbruik.

Innovatieve nieuwbouw

Alle energiebesparende en comfort verhogende installaties in de wisselwoningen worden door Comfort Partners verzorgd. Deze woningen zijn hoogwaardig en aardbevingsbestendig en passen in de toekomstige woonvraag naar starterswoningen en levensloopbestendige woningen.

Volgens het zogenaamde Nul-op-de-Meter-principe zijn de woningen met energiebesparende installaties gebouwd en krijgen het Energielabel A. De woningen worden verwarmd door middel van een warmtepomp en de boiler zorgt voor warm water in de woning. Tevens zijn de woningen voorzien van zonnepanelen.

Een mooi doel is om de zonnepanelen alle benodigde energie op laten te wekken die iedere woning verbruikt. Na de oplevering worden de woningen middels monitoring gevolgd. Wanneer Nul-op-de-Meter wordt gerealiseerd kunnen corporaties aanvullend een EnergiePrestatieVergoeding ontvangen. Met deze vergoeding kunnen aanvullende investeringen in een woning worden vormgegeven.

Aan de Wirdumerweg in Loppersum bouwt Bouwmaatschappij Vuurboom in samenwerking met Wierden en Borgen 8 twee-onder-een-kapwoningen en op Over de Wijmers realiseert Belle-Vue Energy B.V. samen met Bouwborg 13 rijwoningen.

Informatie


Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw organisatie?