Elektrotechnische installatie voor Midstay-woningen in Haarlemmermeer

31 mrt 2017

Wie met spoed op zoek is naar een woning, kan in aanmerking komen voor een midstay-urgentie. Dat is nieuw in Haarlemmermeer.

Comfort Partners verzorgt de elektrotechnische installatie voor deze Midstay-woningen.

In Haarlemmermeer komen op verschillende plekken midstay-woningen. De eerste van deze woningen staan aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp. Voormalige noodlokalen van het Haarlemmermeer Lyceum zijn daar omgebouwd tot achttien appartementen van ongeveer vijftig vierkante meter. Elke midstay-woning hier heeft een woonkamer, een of twee slaapkamers, een keuken, toilet, douche en berging. De appartementen zijn bereikbaar via een gedeelde centrale hoofdentree en gang. De woningen worden dit voorjaar opgeleverd.

De midstay-urgentie is bedoeld om woningzoekenden met een zeer ernstig huisvestingsprobleem op korte termijn een dak boven hun hoofd te bieden. Ook woningzoekenden die geen algemene urgentieverklaring krijgen kunnen mogelijk wél een midstay-urgentie krijgen.

Met het nieuwe type urgentie kunnen deze mensen een midstay-woning huren voor twee jaar. In die periode kunnen ze hun leven weer op orde brengen en op zoek gaan naar een andere, permanente woning. Een mooie oplossing die door de gemeente Haarlemmermeer wordt geboden.