Dyka en Comfort Partners geven invulling aan partnership tijdens de ‘samenwerkingsdag’.

29 jun 2018

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

DYKA en Comfort Partners ondertekenden een half jaar geleden al een strategisch partnership. Er zijn vroegtijdig afspraken gemaakt om zo tot een goede samenwerking te komen zodat er efficiënt gewerkt kan worden. Dan is het prettig om tussentijds te evalueren en nieuwe mogelijkheden te bespreken. Dat deden DYKA en Comfort Partners tijdens de half jaar meeting met vele collega’s.

We kijken gezamenlijk naar het gehele proces

Gerard de Kimpe, key-accountmanager DYKA is enthousiast over deze meeting: “We hebben veel collega’s gesproken zoals BIM-specialisten, tekenaars, werkvoorbereiders, monteurs projectmanagers en projectleiders. Dit geeft voor ons een compleet beeld over alle plekken waar we met elkaar samenwerken. We vinden het belangrijk dat we naar het hele proces kijken. En vanuit verschillende hoeken, daarom was de dag opgedeeld in drie delen: evaluatie, innovatie en rondleiding door onze fabriek.”

Intensieve samenwerkingsdag

DYKA levert veel werk prefab af op de bouwplaatsen van Comfort Partners. Prefab Manager Niclas Pengel is dan ook blij met deze intensieve samenwerkingsdag. “Ik heb veel mensen gesproken. We hebben teruggekeken op het afgelopen half jaar en onze ‘tips en tops’ eruit gehaald. En we kijken vooruit: welke nieuwe ideeën zijn er om onze processen nog slimmer in te richten? Hoe kunnen we nog beter op elkaar aansluiten? Mooie vragen om met elkaar over te brainstormen. We hebben veel input gekregen; hier kunnen we mee aan de slag!”

Nadat de collega’s van Comfort Partners en DYKA welkom geheten werden, volgde een korte introductie. Hierna werd de groep in drieën verdeeld zodat achtereenvolgens verschillende sessies gehouden konden worden in teamverband:

Evaluatie
Tijdens de evaluatieronde kwam een goed gesprek op gang tussen Comfort Partners en DYKA. Er werd openhartig gesproken over elkaars ervaringen en positief kritisch gereageerd. Er werden zowel tips (wat kan beter) als tops (wat gaat goed) gegeven, op basis van de oorspronkelijke afspraken met elkaar.

Rondleiding DYKA fabriek
Hier kon duidelijk worden gezien hoe DYKA haar materialen fabriceert, en hoe de prefab setjes van Comfort Partners in elkaar werden gezet op de zaagtafels.

Innovatie
Bij de innovatie-ronde kwamen veel creatieve ideeën naar boven voor de korte-, middel- en lange termijn van onze samenwerking. De ideeën werden voornamelijk bedacht vanuit praktisch oogpunt. Er kwamen veel ideeën naar boven over gebruik van nieuwe technieken, product- en proces verbeteringen.

Leerzame dag voor beide partijen

Aan het einde kwamen de groepen weer samen om de middag samen te vatten, en gezamenlijk met elkaar af te sluiten. Comfort Partners en Dyka hebben deze dag veel van elkaar geleerd en kunnen de samenwerking met elkaar voort zetten.

Gideon den Ouden: “Het was een innoverende middag waarbij Comfort Partners en DYKA elkaar in alle openheid nog beter hebben leren kennen. Elkaar aanspreken op de fouten, maar juist ook goede ervaringen delen. Dat is waar samenwerking voor staat. Er zijn veel verbeterpunten naar voren gekomen vanuit de diverse sessies. Laten we er een nog plezierigere en langdurige samenwerking op na houden. ”