actueel

Duurzame woningen aardbevingsgebied Groningen

16 nov 2015

Comfortabel, gezond en veilig wonen. Niet eerder waren deze thema’s zo belangrijk voor de bewoners van het aardbevingsgebied in Groningen als tijdens de afgelopen periode.

Veilig

Het Centrum voor Veilig Wonen (CVW) zet zich in voor het herstel van woningen en gebouwen met aardbevingsschade in het gasgebied in Groningen. Hoog op de agenda staat het vergroten van de veiligheid van de bewoners door het aardbevingsbestendig maken van de bestaande woningen. Door een stevig, metalen frame worden vloeren en wanden met elkaar verbonden, waardoor een sterke draagconstructie ontstaat.

Gezond en comfortabel

Als samenwerkingspartner van het Centrum voor Veilig Wonen zet Comfort Partners zich in voor het verduurzamen van de bestaande woningen. Energiezuinig leven, volgens het zogenaamde ‘nul op de meter’ principe, is mogelijk door het plaatsen van de juiste installaties die gebruik maken van de elementen van de natuur; zon, water en lucht (respectievelijk: zonnepanelen, warmteterugwinning en lucht water warmtepomp). Hedendaags comfort, zonder een torenhoge rekening.

Keuzes maken

Comfort Partners start binnenkort met het verduurzamen van de eerste 25 woningen. Tijdens een bijeenkomst op 9 oktober jl. bij Comfort Partners waren verschillende aannemers en woningbouwverenigingen aanwezig om de verschillende technieken en mogelijkheden te verkennen op het gebied van duurzame installaties.

Een lichtpuntje voor de bewoners; door de gekozen werkwijze hoeven de bewoners hun huis niet te verlaten tijdens de uitvoering van alle aanpassingen.