'Dobbelsteen' container is DE oplossing op de bouwplaats!

06 apr 2017

MDB en Comfort Partners pakken samen probleem op bouwplaats aan!

Comfort Partners is veelal betrokken bij de projecten waarin de zogenaamde labelwoningen worden gerealiseerd. Dit betreft dan woningen zoals Lekker Eigen Huis en Beter Basis Huis. Aangezien hier in korte tijd relatief veel woningen worden gerealiseerd, vraagt dat ook aanpassingen van de installateurs.

Comfort Partners draagt zorg voor de installaties in de woningen, deze worden veelal geprefabriceerd aangevoerd op project, waarna deze worden gemonteerd in de woningen. Hiervoor zijn diverse standaard onderdelen benodigd. MDB heeft hiervoor een 10-container ontwikkeld (oftewel “dobbelsteen”).


De container wordt door Comfort Partners voorzien van betimmering aan de binnenzijde met een diversiteit aan vakverdelingen.

Daarnaast is ook een extra kozijn geplaatst met een houten deur zodat men niet iedere keer de zware stalen containerdeuren hoeft te openen. De houten deur kan middels een profielcilinder en deurkruk geopend en afgesloten worden. Daarna heeft MDB de benodigde elektra-installatie er ingemonteerd. Deze bestaat uit diverse wandcontactdozen voor een 230Volt aansluiting. Deze wordt met name door Comfort Partners gebruikt om de accu’s op te laden voor het accu gereedschap.

Verder is er verlichting in gemaakt in combinatie met een instelbare verwarming (d.m.v. een thermostaat). De containers worden daarna afgevuld met alle benodigde onderdelen door de leverancier van Comfort Partners en geplaatst op een bouwlocatie waar deze zal “meeverhuizen” met de te realiseren blokken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld klein materiaal van waterleidingen, CV-leidingen en grijpmateriaal zoals lijm, schroeven en tape. Dit is het materiaal wat niet in de BIM-tekeningen is verwerkt en wat door middel van de kast wel gewoon standaard aanwezig zal zijn op de bouw. De overige grote materialen worden in ieder geval wél getekend en (hopelijk) binnenkort gemakkelijk uit de BIM-tekeningen gehaald.


Op deze manier wordt de looptijd van de medewerkers aanzienlijk verkort en hoeft er niet meer eindeloos gezocht te worden naar het juiste onderdeel. Dit komt de korte productietijd ten goede. 


De bedoeling is dat de container mee verhuist met de diverse bouwlocaties door heel Nederland. Ze komen dus geruime tijd niet terug bij MDB. Uiteraard zal beoordeeld worden wanneer de container terugkomt, of deze opgefrist moet worden en indien nodig opnieuw gespoten wordt in de TBI kleuren.