De Stationstuin in Barendrecht wordt prachtig

03 nov 2020

Op de voormalige zwembadlocatie ’t Keerpunt in Barendrecht heeft de gemeente Barendrecht samen met BAM Wonen in januari het officiële startsein gegeven voor de bouw van 82 appartementen in de Stationstuin. Naar verwachting worden de eerste appartementen eind 2020 opgeleverd.

Comfort Partners verzorgt in de woningen de installatie van de vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp.

“De ontwikkeling van het gebied rond het station is van groot belang voor de gemeente Barendrecht”, aldus wethouder Cees Schaap van Barendrecht. “Het Rijk en de provincie hebben ‘De Stationstuinen’ toegevoegd als versnellingslocatie in de zogenaamde Woondeal, een samenwerking van Rijk en provincie met gemeenten met als doel een versnelling van de woningbouw in de regio. De bouw van 82 nieuwe woningen op deze plek in Barendrecht, is een belangrijke stap. Ook met oog voor de nodige differentiatie in het aanbod: sociale huur, vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Bovendien gaat het hier om de eerste gasloze ontwikkeling in Barendrecht”.

Het eerste appartementenblok in de Stationstuin bestaat uit 23 sociale huurappartementen, het tweede blok uit 30 koopappartementen en het derde blok uit 29 huurappartementen voor de vrije sector. De sociale huurappartementen worden in opdracht van Stichting Wooncompas gerealiseerd en de vrije sectorappartementen in opdracht van Brookland.

Koopappartementen
Het tweede appartementenblok van de Stationstuin bestaat uit vijf verdiepingen met dertig koopappartementen, verdeeld over vier verschillende woningtypes variërend in woonoppervlak van 90m2 tot en met 100m2. De driekamerappartementen hebben een vrije indelingsvariant, beschikken over vloerverwarming, een standaardbadkamer en -toilet. De appartementen hebben een ruim balkon of terras en een individuele berging op de begane grond. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.

Gasloos
Alle appartementen hebben energielabel A en worden gasloos opgeleverd. Elk appartement wordt voorzien van een centraal verwarmingssysteem dat bestaat uit een lucht-water warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak van de drie appartementencomplexen worden zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening van de algemene ruimtes. De Stationstuin is een eigen ontwikkeling van BAM Wonen.

Persoonlijk wonen
Kopers krijgen de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Homestudios. Dit experience center inspireert en faciliteert toekomstige bewoners om persoonlijk en met gemak van een nieuw huis hun thuis te maken. Samen met een persoonlijke woonadviseur worden persoonlijke voorkeuren besproken, om zo de woning geheel naar wens af te maken.

Bron: BAM Wonen