De achthoekige nieuwe landmark van Groningen gaat ruim 70 meter de lucht in!

30 apr 2018

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

De achthoekige nieuwe landmark van Groningen gaat ruim 70 meter de lucht in!

De officiële start van de bouw van de woontoren aan de Bedumerweg vond dinsdag, 24 april jl.  plaats. Daarbij onthulde wethouder Roeland van der Schaaf ook de via een prijsvraag gekozen naam van de toren. Uit de 435 inzendingen werd gekozen voor 'De Helix'.


222 woningen

Het gebouw komt naast de oprit van de Bedumerweg naar de noordelijke ringweg en krijgt 116 studio’s, 96 tweekamerappartementen en 10 maisonnettes. De 22 verdiepingen tellende woontoren (Nijestee) is ontworpen door De Unie Architecten en wordt gebouwd door Geveke Bouw & Ontwikkeling. In 2019 moet de toren klaar zijn. Henk Raatjes, directeur vastgoed bij Nijestee: 'Ik ben heel blij dat we dit project nu los hebben getrokken. 222 woningen zetten tenminste zoden aan de dijk en leveren een wezenlijke bijdrage aan de stad.'

De uitdaging voor Comfort Partners en het installatiewerk


Het gebouw heeft de vorm van een achthoek en maakt aan de binnenkant een spiraalvormige draai. Dit zorgt voor een uitdaging. De meterkasten bevinden zich niet op iedere verdieping boven elkaar. Waar installaties normaal gesproken regelmatig worden geplaatst en aan elkaar worden geschakeld, is nu iedere verdieping uniek. Daarom is het juist bij dit project belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van BIM. Voordat we starten met het installatiewerk, modelleren we de volledige installatie in 3D. Hierdoor kunnen al in een vroegtijdig stadium fouten voorkomen worden en gaan we voorbereid aan de slag!